Abazović čestitao Dan RTCG: Postići objektivnost i profesionalizam obaveza javnog servisa

64 pregleda 4 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Građanski pokret URA
Dritan Abazović, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 27.11.2018. 12:44h

Lider Građanskog pokreta URA čestitao je Dan Radio-televizije Crne Gore svim zaposlenima u toj medijskoj kući uz ocjenu da Javni servis moraunapređivati svoj profesionalizam i biti u službi građana.

"U današnjem vremenu masmedija i brzog protoka informacija od velike važnosti je plasirati tačne i nepristrasne vijesti. Zbog toga je uloga Javnog servisa veća, jer imate poseban značaj u kreiranju javnog mjenja“, ističe Abazović.

Naglašava da je potrebno konstantno raditi na profesionalizaciji RTCG-a jer smo i dalje daleko od standard modernog evropskoj javnog servisa.

"Javni servis mora uvijek biti servis građana. Bez obzira na okolnosti, svi zajedno moramo uložiti dodatne napore kako bi građanima, na realan i nepristrasan način, predstavljali sliku društva u kome živimo. Jačanje etičnosti, uz poštovanje principa slobode medija može imati samo pozitivne efekte po državu Crnu Goru. Današnji Javni servis po ocjenama mnogih relevantnih adresa nema potrebnu autonomiju i nije profesionalni javni servis i na nijedan način ne oslikava ono što bi trebala da bude njegova temeljna funkcija. U nadi da ćete sljedeći Dan RTCG-a dočekati kao istinski javni servis slobodnih građana a ne kao medijska kuća sa početka ’90 želim Vam puno uspjeha u nastupajućem radu", zaključio je Abazović.

Bonus video: