Stratex grupa: Spremni za hotel sa pet zvjezdica, fali samo dozvola

"Planiramo i završetak Dukley Residences i početak novih investicija u okviru Hotelske grupe Budvanska rivijera i posebno Dukley Marine", rekla je Milena Spahić
165 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 09.11.2015. 12:59h

Stratex grupa je spremna da počne da gradi hotel sa pet zvjezdica u okviru kompleksa Dukley Gardens, u Budvi, čim dobije građevinsku dozvolu, a za 2016. najavljuju završetak projekta Dukley Residence u blizini Starog grada, te nove investicije.

"Nadamo se da ćemo najzad biti u prilici da realizujemo projekat izgradnje Dukley Beach hotela sa 5 zvjezdica. Tek sa ovim hotelom biće zaokružena turistička ponuda kompleksa Dukley Gardens. Smatramo da je prestižan hotel ono što suštinski nedostaje Budvi i spremni smo da započnemo izgradnju odmah po dobijanju dozvola koje se očekuju uskoro. Izmjena plana koji bi predvidio izgradnju hotela traje još od 2012. godine”, rekla je "Vijestima" direktorica korporativnih komunikacija u Stratex grupi, Milena Spahić.

"Za sljedeću godinu, pored izgradnje Dukley hotela sa pet zvjezdica, planiramo završetak Dukley Residencies i početak novih investicije u okviru Hotelske grupe 'Budvanska rivijera' i posebno Dukley Marine".

Spahićeva je rekla da je Dukley Gardens, investicija vrijedna preko 150 miliona eura, završena po planu u junu ove godine, što je sa useljenjem novih vlasnika obilježeno velikom proslavom.

"Pozitivna iskustva kupaca u kompleksu Dukley Gardens doprinijela su i uspješnoj prodaji apartmana u objektu Dukley Residencies”.

"Tokom ove godine Stratex grupa bilježi povećano interesovanje kupaca za naše projekte, koje se svrstavaju među najluksuznije na tržištu jadranske regije”, rekla je Spahićeva.

"Samo prodajom apartmana u vilama Dukley Gardens ovog ljeta ostvaren je promet od 25 miliona eura, a s obzirom na to da sezona sajmova nekretnina tek slijedi, vjerujemo da će u predstojećem periodu biti ostvareno još 30 odsto do sada postignutog. Prosječna cijena se kretala preko 8.000 eura po kvadratnom metru”, rekla je menadžerka prodaje Dunja Tasić.

Ona je kazala da se raduju trendu povećanog interesovanja kupaca iz regiona koji se nerijetko odlučuju i za kupovinu više od jednog apartmana.

"To je dokaz pozitivnog poslovnog imidža koji smo za kratko vrijeme izgradili na regionalnom tržištu luksuznih nekretnina, a i šire".

Stratex je sa svojim projektima nagrađen u okviru pete Biznis konferencije SEET 2015. krajem septembra u Beogradu, kao "lider turističko rezidencijalne ponude u regionu Jugoistočne Evrope".

Princip garantovanog prihoda - pojačano interesovanje kupaca

Tasićeva je rekla da je "princip garantovanog prihoda" za kupce apartmana još jedna inovacija koju Stratex grupa uvodi na crnogorsko tržište.

To je, kako kaže, doprinijelo pojačanom interesovanju kupaca koji kroz model rental programa, kupovinu luksuznog apartmana mogu pored lične upotrebe iskoristiti i kao garantovanu investiciju.

"Smatramo da ovaj vid ponude, skupa sa nedavno donesenom uredbom Vlade Crne Gore kojom se strancima omogućava privremeni boravak po osnovu nepokretnosti, dodatno motiviše potencijalne kupce", rekla je Tasić.

Stratex nudi više od kvadrata i pogleda na more

Stratex grupa je odlučna da svojim klijentima, turistima i građanima Crne Gore ponudi i mnogo više od građevinskih i turističkih projekata, smatra Spahić.

"Sa tom namjerom je prošle godine oformljen Dukley European Art Community (DEAC). Projekti DEAC-a se razvijaju na više nivoa, a među najinteresantnijima je Dom umjetnika, u nekadašnjem sjedištu Jugooceanije u Kotoru. Zapušteno zdanje koje je istovremeno jedan od arhitektonskih bisera jugoslovenske moderne, Stratex grupa je za kratko vrijeme uspjela da pretvori u jedan od nainteresantnijih segmenata turističke i kulturne ponude grada Kotora", kazala je Spahić.

Galerija

Bonus video: