Saobraćajni čas za učenike OŠ "Braća Labudović" u Nikšiću

ALFA Centar i Centar Bezbjednosti Nikšić najavljuju da će sa ovakvim i sličnim aktivnostima nastaviti kako bi kod što većeg broja mladih razvili svijest o važnosti poznavanja i poštovanja saobraćajnih propisa
107 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 09.11.2015. 12:28h

U saradnju sa Upravom policije, članovi ALFA Centra održali su Saobraćajni čas u OŠ "Braća Labudović" u Nikšiću za učenike sedmog razreda, koji u okviru fakultativne nastave pohađaju saobraćajnu sekciju.

"U razgovoru sa djecom primijetili smo da su njihova znanja iz oblasti Bezbjednosti saobraćaja na visokom nivou. Na većinu pitanja o saobraćajnim pravilima i propisima djeca su odgovarala precizno i tačno sa izraženom sviješću o važnosti poznavanja i poštovanja istih", kazala je koordinator programa bezbjednosti saobraćaja Nada Radović.

Uočeno je da kod njih postoji dobra osnova i velika želja da znanje u ovoj oblasti dalje unaprijede.

"Glavni razlog je što učenici pohađaju časove Saobraćajne sekcije na kojoj stiču kvalitetna znanja o bezbjednosti saobraćaja. Osjeća se zaista prijatna razlika u odnosu na učenike ostalih osnovnih škola sa kojima smo do sada razgovarali, a koji u okviru obaveznog nastavnog programa nijesu mogli steći znanja o ovoj oblasti. U tom cilju željela bih da pohvalim velike napore, trud I energiju nastavnice Ranke Bijelović, koja je predavač na Saobraćajnoj sekciji u ovoj školi. Ovo bi trebalo da posluži kao primjer ostalim osnovnim školama u Crnoj Gori i da pokaže da su rezultati rada na ovom polju zaista vidljivi i mjerljivi", dodaje Radović.

Uprava policije, Centar bezbjednosti Nikšić od 2010. godine sprovodi preventivne mjere u ovoj oblasti u okviru kojih su i predavanja za učenike sedmog, osmog i devetog razreda.

"Djeca imaju sasvim solidno znanje o saobraćajnim propisima a mi smo im na konkretnim primjerima pokazali svakodnevne problem sa kojima se sreće saobraćajna policija i naveli im neke primjere ozbiljnog povređivanja njihovih vršnjaka uslijed nepoštovanja propisa”, rekao je službenik Uprave policije Vladimir Ivanović.

ALFA Centar i Centar Bezbjednosti Nikšić najavljuju da će sa ovakvim i sličnim aktivnostima nastaviti kako bi kod što većeg broja mladih razvili svijest o važnosti poznavanja i poštovanja saobraćajnih propisa.

Galerija

Bonus video: