Nikić uklonio dio betona iz Ribnice

Jedan od mještana tvrdi da su radovi izvedeni u periodu od devet, kada je izašao iz stana i vidio beton, do 13 časova, kada se vratio i radovi su bili završeni
51 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2015. 07:37h

Radnici kompanije “Nikić” raskopali su juče nelegalno betonirano korito rijeke Ribnice, što je, po nalogu ekološke inspekcije Glavnog grada, trebalo da učine prije dva mjeseca.

Krajem septembra je, međutim, beton samo pokriven šljunkom i kamenjem, što su prethodnih dana građani primijetili u presušenom koritu rijeke, a “Vijesti” juče objavile.

Jedan od mještana tvrdi da su radovi izvedeni u periodu od devet, kada je izašao iz stana i vidio beton, do 13 časova, kada se vratio i radovi su bili završeni. Radnici, međutim, nijesu otklonili dio betona uzvodno između Nikićeve zgrade i hotela.

Reporteri “Vijesti” uvjerili su se u petak da kompanija “Nikić" nije vratila korito Ribnice u prvobitno stanje, već da su beton samo pokrili šljunkom. Sve je to otkrila bujica nakon jakih kiša u okotobru, a onda opet novembarsko presušivanje rijeke. Nevladina organizacija “Green Home” i Ekološki pokret „OZON” podnijeli su u petak inicijativu Glavnom gradu i Komunalnoj policiji da se ispita da li je kompanija

"Nikić” vratila Ribnicu u prvobitno stanje na način kako je bilo propisano.

"Na fotografiji koju šaljemo u prilogu, može se vidjeti da je ostao značajan dio betoniranog dijela korita, što smatramo da je dovoljno za ponovni inspekcijski nadzor i utvrđivanje činjeničnog stanja.”, navodi se u inicijativi.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, službe Glavnog grada još uvijek nijesu reagovale na zahtjev pomenutih organizacija.

Vlasnik preduzeća Ljubomir Nikić juče se nije odgovarao na poziv “Vijesti” , pa ostaje nejasno zašto nije uklonjen i dio betona uzvodno. On je, kako su “Vijesti” više puta pisale, prvo rekao da je izbetonirao korito rijeke jer nije znao šta će sa 10.000 eura, misleći da time čini korisnu stvar, a onda je kazao da je to učinio kako bi spriječio urušavanje svoje zgrade. Nakon pisanja "Vijesti” o pomenutom problemu, kao i potpisivanja peticije preko 1.000 građana kojom se tražilo vraćanje dijela korita Ribnice u stanje prije građevinskog zahvata, nadležna inspekcija Glavnog grada je izdala rješenje za uklanjane betona.

Betoniranje korita izazvalo je mnogo negativnih kritika na društvenim mrežama.

Galerija

Bonus video: