Erasmus+ Forum za mlade Zapadnog Balkana 17. i 18. novembra u Podgorici

Na forumu će prisustvovati predstavnici različitih institucija na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou, kao i predstavnici EU komisije i Izvršne Agencije iz Brisela koji će prezentovati Erasmus + Mladi u Akciji učesnicima
102 pregleda 2 komentar(a)
mladi, omladina, Foto: Shutterstock.com
mladi, omladina, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 07.11.2015. 12:20h

Asocijacija za demokratski prosperitet - Zid i SALTO resursni Centar iz Ljubljane uz podršku Uprave za mlade i sport Crne Gore organizuju prvi Erasmus+ Forum za mlade Zapadnog Balkana koji će se održati od 17-18. novembra u Podgorici.

Ovaj forum će okupiti više od 60 predstavnika učesnika, predstavnika relevantnih evropskih, regionalnih i nacionalnih institucija i organizacija civilnog društva kako bi naučili više o „Erasmus +: Youth in Action“, razmjenili informacije i iskustava, radili na razvoju preporuka za povećanje korištenja i relevantnosti programa u regiji Zapadnog Balkana.

"Poziv za učešće na forumu je dostupan i mladima iz Crne Gore i ako želite da saznate o mogućnostima koje program za mlade nudi, pozivamo Vas da se prijavite za učešće na forumu tako što ćete ispuniti aplikacionu formu do 02. novembra koja se nalazi na fejskbook stranici ADP-Zida i Erasmus + mladi u akciji. Putni troškovi će biti refundirani i mogu se prijaviti mladi iz svih gradova Crne Gore. Nakon prijave, biće izabrano 30 učesnika kojima će biti poslata agenda i mjesto održavanja foruma. Aplikacioni proces za organizacije iz Crne Gore i regiona je završen i proces selekcije je u toku", navodi se u saopštenju.

Na forumu će prisustvovati predstavnici različitih institucija na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou, kao i predstavnici EU komisije i Izvršne Agencije iz Brisela koji će prezentovati Erasmus + Mladi u Akciji učesnicima, a fokus će biti na dio programa koji je dostupan Crnogorskoj omladini koja će saznati kako ona može iskoristi benefite ovoga programa.

"Nakon gotovo dvije godine Erasmus + programa, ovaj forum nudi priliku da se informišete o dosadašnjim rezultatima programa, ali i da saznate više o mogućnostima koje Program nudi kao i sinergije programa sa postojećim inicijativama kao što je Berlinski proces.U ukupnom društveno političkom kontekstu Zapadnog Balkana i iz perspektive evropskih integracija, mi želimo da pogledate stvarnu važnost Erasmus+ Programa za regiju Zapadnog Balkana, kao i potencijal sinergije s drugim regionalnim inicijativama u području mladih", zaključeno je u saopštenju.

Ukoliko imate bilo kakva dodatna pitanja, možete kontaktirati ADP Zid na broj telefona 020/207-130 ili putem maila: exchange@zid.org.me;

Bonus video: