Herceg Novi: Humanitarni koncert za liječenje Martina Stepanovića

"Niko ne zna zbog čega je došlo do prijevremenog porođaja. Ja sam se porodila u Meljinama, nakon toga su nas prebacili u Podgoricu gdje je njemu bio kraj"
108 pregleda 1 komentar(a)
Martin Stepanović, Foto: Privatna arhiva
Martin Stepanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.11.2015. 08:26h

Koncertom Stari kapetan i Rock & roll za Martina i aukcijom slika, u foajeu Dvorane u Herceg Novom večeras će se prikupljati novac za pomoć malom Martinu Stepanoviću iz Zelenike, kojem je za liječenje na Klinici za cerebralne i neuropatske bolesti u Beogradu potrebno 15.000 eura.

Martin je rođen u šestom mjesecu trudnoće, a pola godine proveo je na raznim klinikama u Crnoj Gori i Srbiji liječeći se od niza posljedica koje su nastale zbog prijevremenog rođenja.

Kao jedna od posljedica prijevremenog rođenja, dijagnostifikovana mu je bronhopulmonarna displazija (teška hronična plućna bolest).

Iako je u 18. mjesecu života, njegov psihomotrni sklop je na nivou djeteta od šest ili sedam mjeseci, a još nije napravio ni prve korake zbog spazma u stopalima, ispričala je ranije za Radio Jadran njegova mama, Violeta.

"Niko ne zna zbog čega je došlo do prijevremenog porođaja. Ja sam se porodila u Meljinama, nakon toga su nas prebacili u Podgoricu gdje je njemu bio kraj. Tu je dobio sepsu i pluća su otkazivala. Zatim smo otišli u Beograd gdje mu je bukvalno spašen život. Tamo smo proveli četiri mjeseca. Proveli smo po bolnicama šest mjeseci. Martin je na rođenju bio težak 1.200 kilograma, a kad smo izašli iz bolnica 2.200. Znači za svo vrijeme napredovao je samo kilogram", priča Violeta.

Martin, kako je kazala, nije u mogućnosti ni da sjedi već samo da leži, te da su do sada sa Martinom odradili tri tretmana fizikalne terapije u Institutu, u kojima i ljekari vide jedini izlaz. Ali, Violeta je kako kaže, iscrpila i posljednje finansijske mogućnosti za to, jer su i dosadašnje tretmane sami plaćali.

Humanitarni koncert organizuju klapa Stari kapetan, a učestvovaće i bendovi Boka Band, Sinhro, Happy Hour Band, Low Voltage, Fast Women & Slow Horse.

Bonus video: