Plaćaće određeno vrijeme stanarinu porodicama koje žive kod KAP-a

3 komentar(a)
KAP barake, Foto: Vesko Belojević
KAP barake, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.11.2015. 18:58h

Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Glavni grad će za sve porodice koje stanuju u nelegalnim objektima na zemljištu koje je u vlasništvu Kombinata aluminijuma Podgorica obezbijediti finansijska sredstva kojima će omogućiti plaćanje stanarine za određeni vremenski period.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju Minstarstva rada i socijalnog staranja i Glavnog grada "imaju apsolutno razumijevanje za probleme porodica koje stanuju u nelegalnim objektima na zemljištu koje je u vlasništvu KAP-a i od najave njihovog prinudnog iseljenja imaju vrlo odgovoran i proaktivan pristup u nastojanju da te porodice adekvatno riješe svoje probleme".

"Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević i gradonačelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović su odmah uputili zahtjev stečajnom upravniku KAP-a, uz molbu da se odloži prinudno izvršenje uklanjanja nelegalnih objekata kod Kombinata alumijuma. Na taj zahtjev je potvrdno odgovoreno i prinudno izvršenje je odloženo za tri mjeseca. U međuvremenu, nadležni državni organ – Centar za socijalni rad Podgorica je uradio socijalnu anamnezu svih korisnika nelegalnih objekata kod Kombinata aluminijuma. Tom prilikom je konstatovao da se pojedine porodice nalaze u stanju socijalne potrebe, dok je značajan broj i onih porodica koji su daleko od tog statusa", navodi se u saopštenju.

Dodaju da se pored tih objekata, nalazi se značajno veći broj onih koji nijesu na imovini Kombinata aluminijuma, već na imovini Glavnog grada.

"Međutim, ni Ministarstvo rada i socijanog staranja niti Glavni grad nijesu pokrenuli sličnu proceduru, odnosno postupak iseljenja", zaključuje se u zajedničkom saopštenju.

Bonus video: