Edukuju učenike o poreskom sistemu Crne Gore

“Ovo je prvi projekat ove vrste u Evropi, što je potvrđeno na Samitu zemalja jugoistočne Evrope, održanom u septembru prošle godine u Ljubljani, kao i na sastanku evropskih poreskih uprava – IOTA, u martu ove godine u Budimpešti”
2 komentar(a)
telefon, porez, Foto: Shutterstock.com
telefon, porez, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 06.11.2015. 18:07h

Predavanjem u podgoričkim osnovnim školama „Milorad Musa Burzan“ i „21. maj“, Poreska uprava je, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nastavila realizaciju projekta Edukacija učenika osnovnih i srednjih škola o poreskom sistemu Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, za utorak je planirano predavanje u Gimnaziji “30. septembar” u Rožajama, a za četvrtak u Gimnaziji “Tanasije Pejaković” u Pljevljima.

“Edukacija je prilagođena uzrastu učenika, sa ciljem da se obuhvati što veći broj osnovaca i srednjoškolaca”, kaže se u saopštenju.

Projekat je osmišljen u Poreskoj upravi, uz saglasnost Ministarstva finansija, a njegova realizacija počela je u martu prošle godine.

“Ovo je prvi projekat ove vrste u Evropi, što je potvrđeno na Samitu zemalja jugoistočne Evrope, održanom u septembru prošle godine u Ljubljani, kao i na sastanku evropskih poreskih uprava – IOTA, u martu ove godine u Budimpešti”, kazali su iz Ministarstva.

Bonus video: