Jedni sade, drugi šegaju, Komunalna: Kontrolišemo pojavu nelegalne sječe

"U sklopu svojih redovnih aktivnosti, Komunalna policija Glavnog grada, uz saradnju sa Upravom policije i DOO “Zelenilo“ Podgorica, vrši kontrolu pojave nelegalne sječe drveća“
86 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2015. 16:37h

U park-šumi na Ćemovskom polju, u proteklih par dana posječeno je oko 30 stabala. Stabla su posječena na terenu na kojem su u prethodnom periodu, u akciji pošumljavanja Ćemovskog polja NVO „Green Home“ i kompanija „Montenomaks C&L“ posadili 1.000 mladih sadnica bora.

Mještani tvrde da su borovi posječeni preko noći, kada su čuli i motorne šege. Oni tvrde da je ovo česta pojava početkom sezone grijanja.

Iz službe Komunalne policije tvrde da prethodnih dana, dežurna služba nije primila nijednu prijavu u vezi sa nelegalnom sječom drveća u park-šumi Ćemovsko polje, te da oni redovno obilaze šume na području Podgorice.

"U sklopu svojih redovnih aktivnosti, Komunalna policija Glavnog grada, uz saradnju sa Upravom policije i DOO “Zelenilo“ Podgorica, vrši kontrolu pojave nelegalne sječe drveća“, saopšteno je iz Komunalne policije.

U zavisnosti od broja oborenih stabala, nelegalna sječa drveća se može kvalifikovati kao prekršaj ili krivično djelo, za šta su propisane različite kazne.

"Vijesti" su u više navrata pisale o šumokradicama na Ćemovskom polju.

Galerija

Bonus video: