Izmjena DUP-a Cetinjski put

“Izmjenama plana obuhvaćeno je područje od 5,69 hektara. Novac za te poslove, odnosno 15.000 eura, obezbijediće podnosioci inicijative”, navodi se na sajtu Glavnog grada
101 pregleda 3 komentar(a)
Cetinjski put, Foto: Vijesti
Cetinjski put, Foto: Vijesti
Ažurirano: 05.11.2015. 17:28h

Na zahtjev predstavnika kompanije “Zetagradnja” i “Izbor” iz Bara, gradonačelnik Slavoljub Stijepović je donio odluku o izradi izmjena i dopuna Detaljnog urbanističkog plana “Zona centralnih djelatnosti - Cetinjski put”.

“Izmjenama plana obuhvaćeno je područje od 5,69 hektara. Novac za te poslove, odnosno 15.000 eura, obezbijediće podnosioci inicijative”, navodi se na sajtu Glavnog grada.

Kako je navedeno, Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada obratila su se preduzeća “Zetagradnja” i “Izbor” Bar inicijativom za izradu pomenutih izmjena i dopuna Plana “da se u skladu sa Zakonom o uređenju prostora i izgradnji objekata sprovede propisana procedura i donese odluka o izmjenama i dopunama DUP-a.

“Osnovni ciljevi izrade navedenog planskog dokumenta odnose se na stvaranje planskih pretpostavki za organizaciju i uređenje prostora u smislu nalaženja boljeg prostornog rješenja, kao i ispunjavanje funkcionalnih uslova za realizaciju sadržaja adekvatnih predviđenim namjenama prostora: MN - „mješovita namjena“, uz poštovanje postojećih kapaciteta životne sredine”, piše u Odluci.

Bonus video: