Snažna podrška LGBTI pravima

"Crna Gora je prepoznata po naporima u toj oblasti, čime se LGBTI zajednici i svim pojedincima šalje snažna politička podrška o zajedništvu i predanom radu na unapređenju ljudskih prava LGBTI osoba, njihovoj bezbjednosti, većoj vidljivosti, prihvatanju i uključenosti u društveni život"
79 pregleda 5 komentar(a)
Jovan Kojičić, Foto: Gov.me
Jovan Kojičić, Foto: Gov.me
Ažurirano: 05.11.2015. 15:43h

Savjetnik predsjednika Vlade za ljudska prava i zaštitu od diskriminacije i Nacionalni koordinator za LGBTI politiku dr Jovan Kojičić primio je danas specijalnog izaslanika Stejt departmenta za ljudska prava LGBTI osoba Rendija W. Berija, saopšteno je iz Vlade.

Kojičić i Beri su razgovarali o o poštovanju ljudskih prava i sloboda LGBTI osoba i globalnim prilikama u toj oblasti i saglasili se o važnosti značaja politike u afirmaciji široke društvene uključenosti i poštovanja različitosti na radnom mjestu, što je, kako je saopšteno, dobra prilika za međusobnu saradnju na širenju globalnih inicijativa.

"Crna Gora je prepoznata po naporima u toj oblasti, čime se LGBTI zajednici i svim pojedincima šalje snažna politička podrška o zajedništvu i predanom radu na unapređenju ljudskih prava LGBTI osoba, njihovoj bezbjednosti, većoj vidljivosti, prihvatanju i uključenosti u društveni život", navodi se u saopštenju Vlade.

Kojičić je govorio o značaju međusobne saradnje na planiranju i širenju strategija u cilju promocije politike različitosti na radnom mjestu, kao i nastupa i zalaganja za afirmaciju OutLeadership koncepta, kao modela podrške za poštovanje različitosti i inkluziju LGBTI osoba.

Razgovaralo se o modalitetima potencijalne saradnje i podrške takvim naporima, sa ciljem uspostavljanja najboljih mehanizama i razmjene međusobnih iskustava, kako bi se aktuelni trendovi i strategije multinacionalnih kompanija integrisali u postojeće planove i programe podrške Vladine politike.

Kojičić je rekao da Vlada ulaže napore na uspostavljanju regionalne saradnje i zajedničke platforme o različitosti na Zapadnom Balkanu i inkluziji LGBTI osoba, što je inicirano na prvom LGBTI Biznis Forumu ove godine u Budvi, pod okriljem trećeg ministarskog IDAHO Foruma u organizaciji Vlade Crne Gore.

Bonus video: