Morsko dobro najavilo projekte u UL: Urediće Veliku skelu i izgraditi pješačku stazu

Na sastanku je konstatovano da je saradnja Opštine i JP značajno unaprijeđena u posljednje dvije godine
3 komentar(a)
Fatmir Đeka, Morsko Dobro, Velika skela, Foto: Samir Adrović
Fatmir Đeka, Morsko Dobro, Velika skela, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 04.11.2015. 15:12h

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom prihodovalo je ove godine u Ulcinju 914 hiljada eura, 14 hiljada više od planiranog iznosa- konstatovano je na jučerašnjem sastanku predstavnika JP i Opštine Ulcinj.

Delegaciju JP u službenoj posjeti Ulcinju, koju su primili predsjednici Opštine i SO Fatmir Đeka i Fuad Hadžibeti, direktorka TO Zana Sarvan i sekretari sekretarijata, predvodio je direktor Mihailo Đurović.

Učesnici su podsjetili na realizovane projkete i razmotrili one čija je realizacija u toku. Najavljena je skora izgradnja zaštitnog zida od rta Suka do hotela Albatros, dok je za narednu godinu od sredstava 37 zakupaca plaža i 338 vlasnika privremenih objekata na Adi Bojani, planirana realizaccija projekta uređenja Velike Skele, vrijednog 750 hiljada eura. Takođe, Ulcinjani i turisti konačno bi naredne godine mogli dobiti pješačku stazu od Albatrosa do Rta Đerane.

"Takođe, radiće se revitalizacija borove šume, gradskog parka na Maloj plaži kao i nekoliko drugih projekata. U realizaciji nekih projekata aktivno će se uključiti i Agencija za izgradnju Ulcinja i JP Komunalne djelatnosti", saopšteno je iz Đekinog kabineta.

Na sastanku je konstatovano da je saradnja Opštine i JP značajno unaprijeđena u posljednje dvije godine.

Bonus video: