Tatić: Nije mi smiješno pominjanje Crne Gore kao nečijeg neprijatelja

"Ako požljivo pročitate, u tom pismu nema ničeg ružnog i uvredljivog što bi moglo da naruši odnose“. Izvučeno je iz konteksta. Ovo se odnosilo na jedan dio naše prepiske i to što je naša ponuda odbijena. Smatram da nije uvredljivo to što neko nije u mogućnosti da prihvati našu predstavu. Razlog tome je već nešto drugo. Ivić objasnio da se šali u vezi sa tim", izjavio je Tatić za "Vijesti"
141 pregleda 4 komentar(a)
detalj iz predstave Avionspotting, Foto: Dragana Šćepanović
detalj iz predstave Avionspotting, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 04.11.2015. 14:41h

Glumac Kolašinskog amaterskog teatra (KLAP), Đorđije Tomić izjavio je da njegov odgovor direktoru Požarevačkog pozorišta Dragom Iviću izvučen iz konteksta.

Nakon što je objavljeno da će KLAP ipak nastupiti u Požarevcu, i nakon što su prenjete izjave Ivića i Tomića, kolašinski glumac se ipak dolučio da pojasni svoju izjavu.

"Ako požljivo pročitate, u tom pismu nema ničeg ružnog i uvredljivog što bi moglo da naruši odnose. Priznajem da me je emotivni odgovor upravnika začudio, ali mi je istovremeno bio simpatičan. Nije postojala ni želja ni namjera da ovo poprimi političku konotaciju i pređe u političku dramu. Početkom decembra krećemo na turneju u nekoliko gradova Srbije, a u Požarevac dolazimo čim se sala rekonstruiše. Mi smo i te kako poželjni u Srbiji, igrali smo i igramo u svim zemljama regiona, najviše u Srbiji, gdje imamo bratske odnose sa mnogim pozorištima. Od osnivanja, naš je cilj da kroz kontakte i saradnju, kroz kulturu, izgradimo jake mostove i umanjimo štetu onih drugih koji rade loše", prenjeta je izjava Đorđije Tatića.

"Ako požljivo pročitate, u tom pismu nema ničeg ružnog i uvredljivog što bi moglo da naruši odnose“. Izvučeno je iz konteksta. Ovo se odnosilo na jedan dio naše prepiske i to što je naša ponuda odbijena. Smatram da nije uvredljivo to što neko nije u mogućnosti da prihvati našu predstavu. Razlog tome je već nešto drugo. Ivić objasnio da se šali u vezi sa tim", izjavio je Tatić za "Vijesti".

,,Priznajem da me je emotivni odgovor upravnika začudio, ali mi je istovremeno bio simpatičan“. Odgovor me je zaista začudio jer je to bio prvi put da dobijem takav odgovor na ponudu da negdje gostujemo. ,,Simpatičan“ se nije odnosilo na dio prepiske u kojem pisanija poprima vid političkog, politizovanog ili kako već. Ivić je kasnije objasnio da se šalio. Postoji jedan dio prepiske koji je jako sličan jednom dijelu Odvratne drame(dramski tekst), pomislio sam koliko se još jednom pozorište i život prepliću i to mi je bilo simpatično. Ko želi može da pročita dramu vidjeće o čemu govorim. Daleko sam od toga da mi je smiješno pominjanje Crne Gore kao nečijeg neprijatelja (pridruživanje čoporu itd.), ne Srbije nego bilo čijeg. I što se tiče tog dijela teksta Ivić je objasnio da se šalio. Ono što je mene navelo da reagujem i odgovorim g-dinu Iviću upravo i jeste taj dio prepiske sa kojim se na slažem" pojasnio je svoju izjavu kolašinski glumac.

"Žao mi je što nigdje nije pomenuto da je odgovor na pomenuti mejl koji je podigao prašinu, bio, izmedju ostalog, da pružamo ruku saradnje i da ćemo predstavu Avionspotting igrati u Požarevcu u humanitarne svrhe. To je bio odgovor koji sam smatrao najprimjerenijim, i kao čovjek i kao neko ko se bavi pozorištem. Cilj gostovanja nije samo da se odigra predstava, već da ostvarimo saradnju koja podrazumijeva da i druga pozorišta dodju kod nas, da zajednički radimo na projektima i predstavama, na taj način se povezujemo a ovaj kulturni prostor činimo većim i snažnijim. Toliko o koristoljublju i motivima za gostovanje. To je moj način borbe protiv svih pojava koje politiku pokušavaju da stave izmedju glumca i publike" izjavio je Tatić.

Bonus video: