Britancima predstavljena turistička ponuda Crne Gore

Prema zvaničnim statističkim podacima do kraja avgusta ove godine Crnu Goru je posjetilo oko 27.500 turista iz Velike Britanije, koji su ostvarili preko 129. 000 noćenja
0 komentar(a)
London, Foto: NTO
London, Foto: NTO
Ažurirano: 04.11.2015. 12:25h

Crna Gora ovih dana predstavlja svoju turističku ponudu na najznačajnijoj međunarodnoj turističkoj berzi World Travel Market (WTM), koja se održava u Londonu.

Delegaciju Crne Gore predvode državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Predrag Jelušić i direktorica Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić, koji su tokom sajma učestvovali na Ministarskom samitu, koji se, u organizaciji Svjetske turističke organizacije UN (UNWTO), održava u okviru berze. Tema ovogodišnjeg Ministarskog samita bila je „Brendiranje destinacija – novi izazovi na tržištu koje se mijenja“.

Tokom sajma državni sekretar i direktorica NTOCG održali su sastanake sa turoperatorima i predstavnicima medija (BBC, Lonely Planet, CNN, Euronews i dr). U razgovorima sa partnerima posebno je istaknuto da medijske aktivnosti predstavnika velikih projekata u zemlji, kao što su Luštica Bay, Porto Montenegro, Dukljanski vrtovi, Aman rizort i druge investicije čija je realizacija u toku, utiču na rast interesovanja turista za našu zemlju, kao i na ukupno poboljšanje imidža Crne Gore kao turističke destinacije u Velikoj Britaniji. Takođe, bolja avio povezanost sa ovim tržištem, pored ostalih aktivnosti, utiče na rast turističkog prometa.

NTO je tokom sajma u Londonu postala članica turističkog udruženja Pacifika i Azije (PATA - Pacific Asia Travel Association), koje povezuje privatni i javni sektor. PATA je neprofitno udruženje koje je međunarodno priznato i djeluje kao katalizator za razvoj putovanja i turizma u azijsko-pacifičkom regionu. Udruženje svojim članicama pruža istraživanja i inovativne događaje u svojim organizacijama.

“PATA ima 87 članica državnog i gradskog turističog tijela, skoro 31 međunarodnu avio-kompaniju, aerodrome i kruzere, 61 obrazovnu instituciju, kao i turističku privredu u azijsko-pacifičkom regionu,” stoji u saopštenju.

Drugog dana sajma na crnogorskom štandu je organizovan „Happy Hour“, gdje su partneri iz Velike Britanije i Crne Gore imali priliku da u neformalnom okruženju uspostave bolje kontakte i saradnju. Crnogorski štand su tokom ovog dogadjaja posjetili i predstavnici Ambasade Crne Gore u Lonodnu. Štand su posjetili i predstavnici kompanije Winning Moves, koji su najavili novo izdanje popularne društvene igre Monopol sa motivima iz Crne Gore.

Na štandu Crne Gore svoju ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Herceg Novog, Kotora, Podgorice, Cetinja, hoteli HG “Budvanska Rivijera”, “Montenegro Stars Hotel Group”, “Beppler and Jacobson”, “The Queen of Montenegro” i „Palmon Bay Hotel & Spa“.

Prema zvaničnim statističkim podacima do kraja avgusta ove godine Crnu Goru je posjetilo oko 27.500 turista iz Velike Britanije, koji su ostvarili preko 129. 000 noćenja.

Među britanskim turoperatorima i turističkim agencijama koji nude turističku ponudu Crne Gore u svojim programima su: Adriatic Adventures, Thomson, Balkan Holidays, Cosmos, Explore Worldwide, First Choice, Inghams, Saga Holidays i dr.

Kako se navodi u saopštenju NTO, World Travel Market u Londonu je jedan od vodećih globalnih događaja za svjetsku turističku industriju, koji je ove godine okupio oko 5.000 izlagača iz preko 180 zemalja svijeta, preko 50.000 profesionalaca iz oblasti turizma i preko 2 000 predstavnika medija.

Bonus video: