Evropski savez slijepih: Božidar Denda izabran za člana Upravnog odbora

"Dendin izbor za člana Borda je jedan od većih uspjeha našeg Saveza na međunarodnom planu tokom ove godine i značiće veliki podsticaj za dalje integracije i ukupno jačanje Saveza slijepih Crne Gore na domaćem i međunarodnom nivou sa značajnim proširenjem mogućeg polja djelovanja u organizacionom i programskom smislu"
385 pregleda 1 komentar(a)
Božidar Denda, Foto: Zoran Đurić
Božidar Denda, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.11.2015. 13:55h

Predsjednik Saveza slijepih Crne Gore, Božidar Denda izabran za člana Upravnog odbora Evropskog saveza slijepih na redovnoj sjednici Generalne skupštine EBU-a krajem oktobra 2015. u Londonu, sopšteno je iz Saveza slijepih Crne Gore.

"Deseta generalna skupština Evropskog saveza slijepih održana je u Londonu od 26. do 28. oktobra u organizaciji Kraljevskog nacionalnog instituta za slijepe. Sjednici su prisustvovale delegacije iz 37 od 44 zemlje članice a skup je održan u izuzetno dobrim uslovima kongresne dvorane hotela Redison blu u Londonu.Skupština je usvojila izvještaj Upravnog odbora o radu u prethodnih 4 godine, izvještaj Blagajnika za isti period, usvojila izmjene Statuta, izglasala desetak rezolucija i više drugih zaključaka o budućem radu i djelovanju", navodi se u saopštenju.

Skupština je izabrala novi Izvršni bord Evropskog saveza slijepih koji čini 12 članova iz isto toliko zemalja. Za predsjednika je izabran Volfgang Angerman iz Njemačke.

"Dendin izbor za člana Borda je jedan od većih uspjeha našeg Saveza na međunarodnom planu tokom ove godine i značiće veliki podsticaj za dalje integracije i ukupno jačanje Saveza slijepih Crne Gore na domaćem i međunarodnom nivou sa značajnim proširenjem mogućeg polja djelovanja u organizacionom i programskom smislu", izjavili su u Savezu.

Božidar Denda je prvi predstavnik organizacija slijepih i slabovidih sa prostora bivše Jugoslavije koji je izabran u najuže rukovodstvo Evropskog saveza ljudi oštećenog vida.

Bonus video: