Hiljade članova, najviše mladih

“Jedan dio članstva SSCG je prešao u RSCG, ali mi nijesmo fokusirani na taj način omasovljenja našeg članstva, mi gledamo širu sliku i djelovaćemo na način da naš glas dopre do svih građana Crne Gore”, kazao je Nikčević
141 pregleda 9 komentar(a)
Marko Nikčević, Foto: Savo Prelević
Marko Nikčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.11.2015. 19:30h

Reformski sindikat Crne Gore (RSCG) ima “hiljade članova” a među njima je najviše mladih ljudi, kazao je “Vijestima” nekadašnji generalni sekratar Saveza sindikata Crne Gore, a danas vodeći čovjek RSCG Marko Nikčević.

“Jedan dio članstva SSCG je prešao u RSCG, ali mi nijesmo fokusirani na taj način omasovljenja našeg članstva, mi gledamo širu sliku i djelovaćemo na način da naš glas dopre do svih građana Crne Gore”, kazao je.

Nova sindikalna organizacija je, tvrdi Nikčević, osnovana u želji da se konačno na javnoj sceni Crne Gore pojavi sindikalna organizacija koja će “na autentičan način raditi na unapređenju društveno ekonomskog ambijenta”.

Nikčević smatra da se voljeti može samo država koja građanima nudi rješenje i koja stvara mogućnosti i alternative, a u svakoj državi to treba da radi vlada utemeljena u znanju i struci njenih članova.

“Takvu vladu, takvu državu mi želimo i takvu ćemo je stvarati našim konkretnim doprinosom. Ako vlada zna i hoće, mi ćemo joj pomoći, ako ne zna ili neće, mi znamo i hoćemo. I mi ćemo raditi. Sa našim ekspertima kojih je dovoljno iz svih oblasti...”, istakao je.

Nikčević je pozvao na “solidarnost, jednakost i bratstvo u dostizanju i ostvarenju temeljnog interesa naše djece i porodica, a to je ekonomski napredak i izlazak iz zone siromaštva u kojoj je najveći broj građana”.

RSCG je u registar sindikalnih organizacija upisan 23. septembra kao treća sindikalna centrala u državi.

Tvrdi da je bilo ometanja i opstrukcija

Nikčević je rekao da je bilo i opstrukcija i ometanja prilikom formiranja RSCG.

“Prvi pokušaj opstrukcije formiranja ove sindikalne organizacije je bio to što planirani naziv 'Konfederacija sindikata i zaposlenih Crne Gore' nije preživio recenziju jezičkih eksperata iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, kazao je Nikčević “Vijestima”.

On tvrdi da oni “nastavljaju da se bave onim što im nije posao, pa nijesu dozvolili taj naziv jer po njima on jezički nije primjeren”.

“Na našoj javnoj sceni je prisutno da ako neko ne može ili neće da vam pomogne onda obavezno smeta, za svaki slučaj. Ne bavimo se oponentima iz prošlosti, to su aveti koje smo tamo i ostavili i vjerujte mi, sa željom da ih više nikada ne sretnemo”, ocijenio je on.

Bonus video: