Crnogorski studenti u inostranstvu veliki potencijal

„Susreti upriličeni u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Crne Gore, bili su prilika da se studenti, članovi OCSI upoznaju sa osobljem i radom diplomatsko-konzularnih predstavništava, predstave planove organizacije za tekuću školsku godinu i razmotre mogućnosti za dalje unapređenje saradnje“, saopštili su iz MVPEI
2 komentar(a)
studenti, Foto: MVPEI
studenti, Foto: MVPEI
Ažurirano: 02.11.2015. 16:33h

Crnogorski studenti u inostranstvu predstavljaju veliki potencijal za dalju izgradnju i međunarodnu afirmaciju osnovnih vrijednosti crnogorskog društva, poručeno je na obilježavanju početka školske godine u više inostranih gradova.

U Ankari, Abu Dabiju, Beču, Berlinau Londona, Ljubljani, Minhenu, Moskvi, Pekingu i Rimu tradicionalno je obilježen početak školske godine u saradnji Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) i Organizacije crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI), a u okviru projekta „Montenegro Embassies Open House“.

„Susreti upriličeni u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Crne Gore, bili su prilika da se studenti, članovi OCSI upoznaju sa osobljem i radom diplomatsko-konzularnih predstavništava, predstave planove organizacije za tekuću školsku godinu i razmotre mogućnosti za dalje unapređenje saradnje“, saopštili su iz MVPEI.

Predstavnici OCSI predstavili su misiju i aktivnosti svoje organizacije, kao i niz inicijativa čija je svrha da crnogorskim studentima u inostranstvu omoguće da svoja akademska i stručna znanja, kao i iskustva studiranja i boravka u inostranstvu, razmijene sa kolegama i akademskom zajednicom u Crnoj Gori, sa ciljem dalje uključenosti i doprinosu ukupnom razvoju i prosperitetu crnogorskog društva.

„Diplomatski predstavnici Crne Gore su izrazili zahvalnost članovima OCSI na njihovoj spremnosti da svoja naučna i stručna znanja, iskustva i vrijeme ulože u dalju izgradnju i međunarodnu afirmaciju fundamentalnih vrijednosti crnogorskog društva“, kaže se u saopštenju.

U tom smislu, istaknuto je uvjerenje da organizacija svojim aktivnim angažmanom može doprinijeti da potencijal crnogorskih studenta u inostranstvu bude iskorišten za dobrobit i dalji napredak Crne Gore.

Susreti koji su u protekle dvije sedmice upriličeni u deset diplomatsko-konzularnih predstavništava Crne Gore okupili su više od 100 studenata.

Bonus video: