Bogdanović najavio rješavanje stambenog pitanja zaposlenima u kulturi

"Sindikat kulture je predano radio ovih godina da dođemo do ove pozicije, da se krene u stambenu izgradnju. Ovo je jedan izuzetno kvalitetan projekat", rekao je Kalezić
340 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Željko Kalezić, Foto: Mku.gov.me
Aleksandar Bogdanović, Željko Kalezić, Foto: Mku.gov.me
Ažurirano: 26.11.2018. 14:09h

Ministarstvo kulture prezentovalo je idejno rješenje prvog stambenog objekta za zaposlene u kulture, koji će, kako je saopšteno na konferenciji za novinare ministra kulture Aleksandra Bogdanovića i predsjednika Sindikata kulture Željka Kalezića, biti sagrađen na Cetinju.

"Objekat će biti sagrađen u cilju rješavanja stambenih pitanja zaposlenih u oblasti kulture. Ovo je samo jedna od mnogih, važnih aktivnosti koja je realizovana tokom prethodne dvije godine rada aktuelnog saziva Vlade, a koja nedvosmisleno pokazuje odgovoran i posvećen odnos Vlade prema zaposlenima u ovoj oblasti djelovanja", rekao je Bogdanović.

Ministarstvo kulture i Sindikat kulture Crne Gore potpisali su Granski kolektivni ugovor, kojim su postavljeni temelji za rješavanje problema zaposlenih u kulturi. Novim ugovorom je iskazan veći stepen razumijevanja za sve specifičnosti koje nosi profesija kulturnog djelatnika.

"Zahvaljujući dosljednoj primjeni ovog Sporazuma, danas smo u prilici da predstavimo idejno rješenje prvog stambenog objekta za zaposlene u kulturi, koji se nalazi u zahvatu DUP-a Gruda Donje Polje u crnogorskoj Prijestonici. Riječ je o objektu koji će imati 5.000 kvadratnih metara bruto građevinske površine, i u kome će stambeno pitanje riješiti 60 porodica zaposlenih u oblasti kulture. Sa Sindikatom radimo i na obezbjeđivanju dodatnih lokacija u Glavnom gradu i drugim gradovima. Vjerujem da ovo predstavlja samo prvi, ali snažan iskorak u pravcu rješavanja ovog važnog socijalnog pitanja", naveo je Bogdanović.

Kalezić je rekao da su se "mnoge velike stvari pokretale sa Cetinja".

"Sindikat kulture je predano radio ovih godina da dođemo do ove pozicije, da se krene u stambenu izgradnju. Ovo je jedan izuzetno kvalitetan projekat", rekao je Kalezić.

Bonus video: