Obavljeno čišćenje morskog dna u Dobroti

„Mišljenja smo da bi krajnje vrijeme bilo da neko od nadležnih institucija preduzme aktivnosti i adekvatne mjere zaštite ovog prelijepog dijela Bokokotorskog zaliva“, kaže se u saopštenju organizatora akcije, preduzeća „Školjke Boke” i „Boka Guar Security”.
2 komentar(a)
Ažurirano: 01.11.2015. 10:36h

Preduzeća „Školjke Boke“ i „Boka Guard Security“ iz Kotora u saradnji sa ronilačkim klubom „Arsenal“ iz Tivta, proteklih dana obavili su čišćenje morskog dna na potezu od mosta na ušću rijeke Ljute u Dobroti do vodovodne stanice u Orahovcu.

Ove dvije firme i ronioci iz Tivta istu akciju sprovodili su i ranijih godina, ali je ovom prilikom izostalo učešće brojnih ustanova, škola i ostalih koji su ranije u njoj učestvovali.

Ipak posao je uspješno odrađen pa je iz akvatorijuma lokaliteta kojeg godišnje posjećuje veliki broj turista, uklonjeno dosta smeća koje su neodgovorni pojedinci bacali u more.

„Mišljenja smo da bi krajnje vrijeme bilo da neko od nadležnih institucija preduzme aktivnosti i adekvatne mjere zaštite ovog prelijepog dijela Bokokotorskog zaliva gdje se ne zadržava samo veliki broj turista, nego i morskih ptica te patki, guski. Treba ostaviti panoe upozorenja, klupe za sjedanje ,kante za otpatke, kontejner“, kaže se u saopštenju organizatora akcije, preduzeća „Školjke Boke” i „Boka Guar Security”.

Galerija

Bonus video: