Javno svjedočenje o postupanju policije na protestu DF-a

Građani K.Ć, V.V. R.P. i V.P, kao i urednik informative TV „Vijesti“ Radomir Kračković, svjedočili su o svom iskustvu kada je riječ o policijskom postupanju
3 komentar(a)
Mijo Martinović, Foto: Savo Prelević
Mijo Martinović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.10.2015. 19:28h

Građanska grupa koja djeluje pod nazivom #Građanski u saradnji sa NVO „Građanska alijansa“ u prostoru LGBTIQ Socijalnog Centra, organizovala je danas javno svjedočenje, u formi tribine, građana koji su ukazali na neprofesionalno policijsko postupanje tokom poslednjih javnih demonstracija u Podgorici.

Građani K.Ć, V.V. R.P. i V.P, kao i urednik informative TV „Vijesti“ Radomir Kračković, svjedočili su o svom iskustvu kada je riječ o policijskom postupanju.

Iznijeli su niz konkretnih situacija, dilema, i primjedbi u vezi primjene policijskih ovlašćenja, saopšteno je iz grupe Građanski.

Tribini su prisustvovali i slušali svjedočenja građana i Zdenka Perović, Zamjenica Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Saša Zeković i tužilac Osnovnog državnog tužilaštva Zoran Vučinić. Oni su predstavili dosadašnje radnje koje preduzimaju njihove institucije, i naglasili značaj podnošenja krivičnih prijava i pritužbi.

Odgovarali su na brojna pitanja samih građana koji su svjedočili o policijskom postupanju kao i publike.

Organizatori smatraju da treba nastaviti sa sličnim događajima koji će pored građana, uključiti policijske službenike i novinare kao i političare.

Bonus video: