Krivokapić: Tužioci da budu opomena i izvor straha od zakona

"Rezultati vašeg rada su mnogo više od interesovanja naših evro-atlantskih partnera, na čijem putu vladavina prava ima imperativni karakter, oni su snaga u dizanju ljestvice ośećaja pravde u Crnoj Gori”
211 pregleda 6 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.10.2015. 17:10h

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić, čestitao je 1. novembar - Dan državnih tužilaca, svim pripadnicima te profesije.

Krivokapić je ocijenio da, za države kao što je Crna Gora, sa vjekovnim trajanjem a mladom demokratijom, nosioci tužilačke funkcije imaju posebnu ulogu i obavezu u ukupnom sazrijevanju sistema temeljenog na osjećaju pravde i sigurnosti.

“Skupština Crne Gore posvećuje punu pažnju i vodi brižan odnos prema svim djelovima državnog sistema koji imaju zadatak čuvanja temelja države”, navodi se u čestitki Krivokapića.

Kako je kazao, posljednje ustavne promjene donijele su nikada veću samostalnost u radu i odlučivanju Tužilaštva, “što je stvorilo dobru osnovu iz koje se treba graditi jaka institucija hrabrosti, znanja i odlučnosti u borbi protiv svih društvenih deformacija”.

“Na vama je veliki zadatak i usuđujem se reći vječna borba za društvo vladavine prava. Vi ste ti koji treba svima u našem društvu da budu opomena i izvor straha od zakona jednakog za sve. Rezultati vašeg rada su mnogo više od interesovanja naših evro-atlantskih partnera, na čijem putu vladavina prava ima imperativni karakter, oni su snaga u dizanju ljestvice ośećaja pravde u Crnoj Gori”, poručio je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, biti tužilac jeste čast, ali i dužnost koju treba da nose članovi pravne elite.

“I to nije lako breme na čovjeku u malom društvu kao što je Crnogorsko. U tome najveću zaštitu i snagu dobijate u Ustavu, zakonu i svakako u Skupštini Crne Gore”, kazao je Krivokapić.

Bonus video: