Nikšić dobija Narodnu kuhinju, spremaće obroke za 200 najugroženijih porodica

Veliki broj Nikšićana i privrednih subjekata već je doniralo dio opreme potrebne za opremanje Narodne kuhinje, ali i obećali pomoć u hrani kada ista počne sa radom
135 pregleda 3 komentar(a)
objekat Narodna kuhinja Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
objekat Narodna kuhinja Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 27.11.2018. 11:05h

Odbornici Skupštine opštine Nikšić jednoglasno su usvojili predlog da NVO "Izvor života" privremeno dobije na korišćenje prostorije zgrade Mjesne zajednice Centar II, u Ulici "Novaka Ramova", za potrebe otvaranja Narodne kuhinje.

Projektom se planira dnevna raspodjela do 200 obroka za 200 najugroženijih porodica, a iz "Izvora života" se nadaju da će do maja početi sa spremanje obroka.

Informacije o najugroženijima dobiće iz Centra za socijlani rad.

Veliki broj Nikšićana i privrednih subjekata već je doniralo dio opreme potrebne za opremanje Narodne kuhinje, ali i obećali pomoć u hrani kada ista počne sa radom.

U obrazloženju odluke stoji da je pružanje podrške korisnicima materijalnog obezbeđenja, penzionerima sa malim penzijama, licima bez ikakvih primanja i drugim socijalno-ugroženim kategorijama, dodjelom jednog obroka dnevno, od velikog značaja za rješavanje jednog od egzistencijalnih pitanja najugroženijih.

Objekat se daje na period od jedne godine, uz mogućnost produženja vremena korišćenja do pet godina, pod uslovom da se objekat koristi za potrebe Narodne kuhinje.

"Izvor života" se obavezuje da o svom trošku pristupi rekonstrukciji i opremanju pomenutog objekta, kao i rekonstrukciju prostora koji ostaje za potrebe MZ Centar II.

Bonus video: