Čija je moja benzinska pumpa

Mugoša tvrdi da nema ništa s tim poslom i da se pumpa, na kojoj je predviđena i prodaja tečnog naftnog gasa (plina), gradi na placu koji je prodao, a koji se još vodi na njegovo ime.
234 pregleda 27 komentar(a)
Siniša Mugoša, Foto: Vijesti
Siniša Mugoša, Foto: Vijesti
Ažurirano: 30.10.2015. 17:05h

Predsjednik Komore javnih izvršitelja Siniša Mugoša pokrenuo je postupak za izgradnju benzinske pumpe u podgoričkom naselju Donja Gorica.

Mugoša je podnio zahtjev za davanje saglasnosti na Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu, objavila je juče Agencija za zaštitu životne sredine. U objavi Agencije piše da investitor Siniša Mugoša pumpu gradi na katastarskim parcelama 3943 i 4082/1. Prema podacima Uprave za nekretnine, druga parcela vlasništvo je Glavnog grada.

Mugoša , međutim, tvrdi da nema ništa s tim poslom i da se pumpa, na kojoj je predviđena i prodaja tečnog naftnog gasa (plina), gradi na placu koji je prodao, a koji se još vodi na njegovo ime.

“Radi se o placu koji sam ranije prodao. To radi drugi investitor, a samo se vodi na moje ime”, kazao je kratko Mugoša .

U obavještenju Agencije decidno piše da je investitor Siniša Mugoša , a ne drugo pravno ili fizičko lice. Navodi se i da će javna rasprava o Elaboratu na procjenu uticaja gradnje na životnu sredinu biti obavljena upravo u službenim prostorijama Komore javnih izvršitelja, čiji je Mugoša predsjednik.

Komisija za sprečavanje sukoba interesa prije oko pola godine je konstatovala da notari i javni izvršitelji, među kojima i Mugoša , krše zakon, jer ne prijavljuju imovinu.

Ispred ulaznih vrata kancelarije u kojoj će biti održana javna rasprava krajem septembra bačena je eksplozivna naprava.

Policija još nije otkrila odgovornog za taj napad.

Mugoša u julu upisan kao vlasnik placa

Prema podacima Uprave za nekretnine, parcela 3943, od skoro 2.000 kvadrata, vodi se na Mugošu.

Piše da je Mugoša te nepokretnosti stekao kupovinom, koja je upisana 24. jula ove godine.

U katastarskim podacima može se vidjeti da predsjednik Komore posjeduje imovinu u Donjoj Gorici.

Mugoša je nešto više od 1.000 kvadrata stekao nasljeđem, dok je ostatak imovine od oko 2.000 kvadrata kupljen.

Na dijelu njegove imovine upisani su i tereti, između ostalog da nema dokaza o vlasništvu i da ne posjeduje građevinske dozvole.

Bonus video: