Organizovane akcije sadnje u tri osnovne škole

Dvorišta škola „Savo Kažić“ u Barutani i „Milan Vukotić“ u Golubovcima, obogatili su sa ukupno 30 trogodišnjih sadnica crnog bora
104 pregleda 0 komentar(a)
Green Home, sadnja u tri osnovne škole, Foto: Green Home
Green Home, sadnja u tri osnovne škole, Foto: Green Home
Ažurirano: 30.10.2015. 14:42h

NVO Green Home je danas u saradnji sa firmom Montenomaks C&L i rasadnikom Montenomaks Vir, organizovala akcije sadnje u dvije osnovne škole.

Dvorišta škola „Savo Kažić“ u Barutani i „Milan Vukotić“ u Golubovcima, obogatili su sa ukupno 30 trogodišnjih sadnica crnog bora.

"Naime, pomenuta firma, između ostalog, bavi se prevozom i distribucijom robe a kako bi doprinijeli životnoj sredini, ozelenjavanjem određenih površina žele da ponište karbonski otisak vozila koja koriste. U prethodnom periodu, u akciji pošumljavanja Ćemovskog polja zajedno smo posadili 1000 mladih sadnica bora a u duhu te ideje nastavili smo sa sličnim akcijama", navodi se u saopštenju Green Home-a.

Dodaju da je kroz projekat „Zajedničke ekološke akcije za očuvanje rijeke Cijevne“ koju NVO Green Home realizuje u saradnji sa Gradskom opštinom Tuzi, danas ozelenjeno još jedno školsko dvorište. Četrnaest biljnih vrsta, među kojima su maslina, lipa, magnolija, thuje i čempres, posađene su u dvorište osnovne škole „Jedinstvo“ u Skoraću.

"Na ovaj način želimo uticati na svijest sugrađana, a naročito mlađih generacija, o značaju očuvanja zelenih površina ali i odgovornijeg ponašanja prema životnoj sredini. Upravo iz tog razloga smo izabrali školska dvorišta, odnosno prostor u kojem najmlađa populacija provodi veliki dio svog vremena. Zajedno sa nastavnicima i učiteljima, učenici su posadili stabla i na taj način doprinijeli sredini u kojoj borave", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: