Spor sa kolašinskom upravom: Bulatović ne da ključeve "forda"

Bulatović je istakao da se automobil nalazi na opštinskom parkingu više od godinu dana
83 pregleda 4 komentar(a)
ključevi vozilo, Foto: Shutterstock.com
ključevi vozilo, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 29.10.2015. 18:13h

Predsjednik Sindikata lokalne uprave Darko Bulatović tvdi da je podnio krivičnu prijavu protiv sekretarke za opštu upravu Mirele Đukić i optužuje vlast u Kolašinu za političku odmazdu i kršenje njegovoih prava.

Đukićeva je Bulatoviću, koji je i vozač u Sekretarijatu za opštu upravu, naložila da vrati ključeve službenog “forda”, ali on odbija da to učini, jer, kako tvrdi, nije promijenjen raspored za upravljanje vozilom.

On je istakao da se automobil nalazi na opštinskom parkingu više od godinu dana.

“Vozilo mi se ne može oduzeti, a da se prvo ne promijeni sistematizacija i dostavi novo rješenje sa obrazloženjem zbog čega više ne dužim vozilo. Taj automobil nije ni registrovan, niti sam, od kada je ova koalicija na vlasti, dobio ijedan zadatak. Drugi vozači obavljaju svoje poslove, jer su im miljenici i politički istomišljenici”, kazao je Bulatović , optuživši pristalice DF-a i SNP-a, koji uz SDP čine vlast, da su na proteste u Podogricu išli opštinskim automobilima.

Đukićeva juče nije željela da komentariše optužbe Bulatovića.

Iz lokalne uprave “Vijestima” su, međutim, objasnili da se ključevi službenih vozila nalaze na jednom mjestu i da je jedan od opštinskih funkcionera zadužen za njih.

“Ključeve jedino do sada nijesu vratili Darko i Marko Bulatović . Nije riječ o političkoj odmazdi, već o principu rada, prema kome će jedna osoba voditi računa o rasporedu vozača, putnim nalozima, kao i načinu na koji se vozila koriste”.

Predsjednica Opštine Željka Vuksanović u februaru je iznijela dokaze da je Bulatoviću, kao vozaču bivšeg predsjednika SO Mila Šukovića, na ime dnevnica za putovanje tokom 2008. godine isplaćeno 12.000 eura.

Ona je tada najavila da će dokumentacija o troškovima bivših funkcionera “biti upućena nadležnim organima na provjeru zakonitosti“.

Bonus video: