Žabljak: Počela opsežna popravka vrtića “Eko bajka”

“Gradila ga je 'Lipa' sa Cetinja, nekvalitetno i ubrzo je počeo prokišnjavati. I pored reklamacija investitoru i izvođaču u zakonskom roku nijesmo dobili odgovor što znači da su se oglušili o naše zahtjeve,” kazala je Abela Popović
237 pregleda 2 komentar(a)
Eko bajka, Foto: Obrad Pješivac
Eko bajka, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 29.10.2015. 12:53h

Ministarstvo prosvjete sa 100.000 eura finansira opsežnu popravku vrtića “Eko bajka”, a aktuelne radove izvodi firma “Tehno-gradnja” Pljevlja.

“Radovi podrazumijevaju potpuno renoviranje krova. Radi se hidro i termo izolacija a krovni pokrivač biće od bakarnog lima, što se za ovo podneblje pokazalo najboljim bakarni. Izvršiće se zamjena postojeće bravarije sa termo novom sa savremenom termo I akustičnom izolacijom. I spoljašnje zidove prekriće nova termo fasada a potom će se obaviti kompletno krečenje objekta,” kazala je direktorica vrtića Abela Popović I dodaje da će svi radovi biti završeni ove jeseni ali ostavlja mogućnost da zbog mogućeg nevemena fasaderi posao ne obave jesenas.

Žabljački vrtić izgrađen je 2008. godine sredstvima Evropske agencije za razvoj. Površine je oko 700 kvadrata i kapacitet od 120 mališana. Prihvatio je žabljačke mališane 01. decembra 2008. godine, što je datum za pamćenje, jer je Žabljak po prvi put dobio predškolsku ustanovu.

“Gradila ga je 'Lipa' sa Cetinja, nekvalitetno i ubrzo je počeo prokišnjavati. I pored reklamacija investitoru i izvođaču u zakonskom roku nijesmo dobili odgovor što znači da su se oglušili o naše zahtjeve. Da ne bi ovako lijep objekat i značajan za sredinu i dalje propadao, Ministarstvo prosvjete je odobrilo finansijska sredstva da se objekat dovede u funkcionalno stanje,” kazala je Abela Popović.

Bonus video: