Bošković: Povećanje kapaciteta vrtića jedan je od glavnih ciljeva Ministarstva

Bošković je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, rekao da se u Župi kao jednoj od najvećih mjesnih zajednica u Nikšiću, ukazala potreba za vaspitnom jedinicom u kojoj će se obrazovati djeca predškolskog uzrasta
104 pregleda 4 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Gov.me
Predrag Bošković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 28.10.2015. 19:44h

Povećanje kapaciteta vrtića jedan je od glavnih ciljeva Ministarstva prosvjete, kako bi se smanjio broj djece u grupama i predškolsko vaspitanje i obrazovanje učinilo efikasnijim, poručio je resorni ministar Predrag Bošković.

On je danas govorio na ceremoniji postavljanja kamena temeljca Vaspitne jedinice „Mačak“ - JPU „Dragan Kovačević“ u Župi u Nikšiću.

Bošković je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, rekao da se u Župi kao jednoj od najvećih mjesnih zajednica u Nikšiću, ukazala potreba za vaspitnom jedinicom u kojoj će se obrazovati djeca predškolskog uzrasta.

“On je podsjetio da je zbog prebukiranosti vrtića u Crnoj Gori jedan od glavnih ciljeva Ministarstva prosvjete povećanje kapaciteta vrtića kako bi se smanjio broj djece u grupama i predškolsko vaspitanje i obrazovanje učinilo efikasnijim”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović izrazio je zadovoljstvo zbog izgradnje novih objekata i podsjetio da su prethodne dvije godine izgrađena dva nova vrtića.

On je, kako se dodaje, izrazio nadu da će se u budućnosti poboljšati i uslovi rada u Osnovnoj školi „Dušan Bojović“ u Župi.

Direktorica JPU „Dragan Kovačević“ Mila Backović rekla je da će se nova Vaspitna jedinica graditi na površini od 200 metara kvadratnih i istakla da je zainteresovanost djece i roditelja već velika.

Ona je dodala da je vrijednost investicije 69 hiljada eura i da Ministarstvo prosvjete obezbijedilo novac, a predviđeni rok za izgradnju je 50 dana.

“Ovom prilikom Bošković je posjetio Vaspitnu jedinicu „Radost“ i JU Osnovnu školu „Dušan Bojović“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: