Rješavanje stambenog pitanja nije nadležnost Ministarstva rada

"Stručni radnici Centra nastaviće da prate ovu porodicu i pružaju joj podršku u skladu sa zakonskim ovlašćenjima"
0 komentar(a)
Nermina Đešević, Foto: Banka hrane
Nermina Đešević, Foto: Banka hrane
Ažurirano: 28.10.2015. 14:49h

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja su reagovali povodom teksta u kojem Banka hrane poziva tu instituciju da "ozbiljno uzmu u razmatranje uslove" u kojima živi porodica Nermine Đešević-Ćišija i da im pomognu.

"Nermina Ćišija i njeno dvoje djece, su višegodišnji korisnici osnovnih prava iz socijalne i dječje zaštite i usluga kod CSR Podgorica. Porodica Ćišija-Dješević je ostvarila pravo na materijalno obezbjedjenje i dodatak za djecu, kao i druga prava iz ove oblasti. Njena djeca, Anela i Arijela, koriste pravo na besplatne udžbenike, a pored toga, ova porodica je više puta ostvarila pravo na jednokratnu novčanu pomoć. U julu 2015. godine, Ministarstvo rada i socijalnog staranje uplatilo je ovoj porodici jednokratnu novčanu pomoć", navodi se u reagovanju Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Iz tog Ministarstva navode da je u razgovoru sa socijalnim radnicima Nermina izjavila da je zadovoljna uslugama koje ostvaruje preko Centra za socijalni rad, ali je istakla da živi u trošnoj baraci na Vrelima ribničkim koja je vlasništvo njenog očuha, te da u baraci nije uvedena električna energija, već koriste struju iz susjedne kuće".

"Napominjemo da rješavanje stambenih pitanja korisnika prava iz oblasti socijalne i dječje zaštite, nije u nadležnosti Centra za socijalni rad te je Nermina savjetovana da kod Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada, podnese potrebnu dokumentaciju za rješavanje stambenog pitanja, po objavljivanju konkursa, o čemu će je Centar blagovremeno obavijestiti", navodi se u reagovanju i dodaje da će stručni radnici Centra nastaviti da prate ovu porodicu i pružaju joj podršku u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

Bonus video: