Primaju ljekare za zdravstveni centar bezbjednosnih sanaga

Potrebni su oftalmolog, specijalista medicinske biohemije, radiolog i neuoropsihijatar, koji se primaju na neodređeno vrijeme
134 pregleda 3 komentar(a)
Stetoskop, doktori, ljekari, Foto: Shutterstock
Stetoskop, doktori, ljekari, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.10.2015. 12:46h

Ministarstvo odbrane raspisaće konkurs za pet ljekara specijalista, koji su potrebni za osnivanje budućeg zdravstvenog centra crnogorskih bezbjednosnih snaga.

Vodu sanitetske podrške u Podgorici, potrebni su oftalmolog, specijalista medicinske biohemije, radiolog i neuoropsihijatar, koji se primaju na neodređeno vrijeme.

Konkurs će biti raspisan i za internistu na vrijeme od dvije godine.

"Pripadnici Vojske Crne Gore i Ministarstva unutrašnjih poslova ostvarivaće u novom centru primarnu, kao i neke vidove specifične zdravstvene zaštite, kao što su neophodni sistematski pregledi i utvrđivanje zdravstvene sposodnosti", kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Navodi se da su zdravstvenom osoblju obezbijeđeni svi uslovi za kvalitetan rad, u ambulantama i specijalističkim kabinetima.

"Ljekari će u novom centru imati status i ovlašćenja koja imaju izabrani doktori u domovima zdravlja, budući da će primarna zdravstvena zaštita crnogorskih bezbjednosnih snaga biti uvezana u sistem zdravstva Crne Gore", kaže se u saopštenju.

Zdravstveni centar crnogorskih bezbjednosnih snaga formira se odlukom Vlade Crne Gore, a biće smješten u zgradi u kojoj je bio Vojno-medicinski centar, a u kojoj je sada Vod sanitetske podrške, u ulici Vaka Đurovića.

Prije šest mjeseci u tu zgradu uselili su se ljekari i drugo medicinsko osoblje iz Zdravstvenog centra MUP-a. "Time je, zajedno sa medicinskim osobljem iz Vojske Crne Gore napravljen bazni kadrovski okvir budućeg zdravstvenog centra".

Konkurs će biti objavljen 7. novembra.

Bonus video: