Zabavni sadržaji u “Regentu” povodom Noći vještica

“Halloween žurka” u Library Bar-u zakazana je za subotu u 20.30 časova, a proteći će u znaku inspirativnih kostima i “opasnih” koktela
2 komentar(a)
Halloween, Foto: Regent Porto Montenegro
Halloween, Foto: Regent Porto Montenegro
Ažurirano: 28.10.2015. 11:26h

Kraj oktobra u hotelu “Regent Porto Montenegro” i ove godine proteći će u znaku Noći vještica – praznika popularnog u anglosaksonskim zemljama, koji se obilježeva 31. oktobra, a karakterišu ga kostimiranje u mitološke likove, brojne zabave i izrezbarene bundeve.

“Halloween žurka” u Library Bar-u zakazana je za subotu u 20.30 časova, a proteći će u znaku inspirativnih kostima i “opasnih” koktela.

“Regentovi” koktel majstori i ovog su se puta potrudili, pa će se na poslužavnicima naći „Bloody Mary“, koktel krv-crvene boje, koji u osnovi sadrži votku i sok od paradajza uz specijalne dodatke ekstrakta celera, Vorčester sosa, svježe cijeđenog limuna i Tabasko sosa. Posebno atraktivan biće „Monkey Brain“, slatkastog ukusa breskve. Jedan od posebnih sastojaka na samom dnu čaše stvoriće šaru koja asocira na moždane vijuge. Za one koji uživaju u egzotičnim ukusima tropskog voća tu je „Devil Eye“ sa džinom u osnovi, sirupom od plave pomorandže, likerom od kivija, sirupom od tropskog voća i sokom od jabuke,“ kazala je danas tim povodom Branka Čelanović iz PR službe „Regenta“

Ulaz na “Haloween žurku” je slobodan, a svi prisutni uživaće u muzičkom izboru DJ-a i zalogajčićima specijalno kreiranim za ovu priliku.

Tematska večera povodom Noći vještica biće održana 31. oktobra, u 19.00 časova, u restoranu Dining Room. Bundeva i drugi jesenji plodovi bili su okosnica inspiracije glavnog kuvara, pa će se na meniju od 4 slijeda naći: slani tart sa zečetinom i kozjim sirom, njoke od bundeve, pečurke, teletina, slatki tart od bundeve sa kremom od mliječne čokolade i vanilom. Specijalni hotelski paketi koji uključuju jedno odnosno tri noćenja, doručak, tematsku večeru, slobodan pristup „Regent“ spa centru i druge posebne popuste, biće dostupni uoči ovog praznika.

U sklopu akcije „Bundeve za osmjeh“ hotel „Regent“ priprema poseban Halloween ručak u dobrotvorne svrhe, i to u petak 30. oktobra u Gourmet Corneru, od 12 do 16 časova. Na meniju će se naći supa od bundeve, lazanje sa bundevom i paradajzom, slatki tart sa bundevom, a sve raspoređeno u 3 slijeda.

Svi prihodi od ručka biće donirani za liječenje petogodišnje djevojčice Anastazije Đurović iz Tivta.

Što je Noć vještica?

Noć vještica ili Halloween (skraćeno od All Hallows' Eve) obilježava se uoči praznika Svih svetih po gregorijanskom kalendaru.

Proslava se vremenom iz Irske, SAD-a, Kanade, Australije i Novog Zelanda proširila na cijeli svijet, a nastala je na temelju keltskih paganskih obreda u slavu žetve.

Danas se slavi, kao zabavni festival koji uključuje maskiranje u mitološke likove poput vještica, vampira i duhova, gledanje horor filmova, sve u svrhu zabave i zastrašivanja kako bi se, po vjerovanju, otjerala smrt.

Bonus video: