Mešić živi kao invalid bez struje i hrane

Da je riječ o dobrom čovjeku, navodi se da on često udomi još neke socijalne slučajeve u svom stanu, vjerovatno iz svoje muke zna što prolaze, saopštili su iz ove humanitarne organizacije
51 pregleda 3 komentar(a)
Siromaštvo, Foto: Shutterstock
Siromaštvo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.10.2015. 09:23h

Humanitarna organizacija Banka Hrane uputila je apel za pomoć Budvaninu Besim Mešiću, koji je invalid i živi u stanu na petom spratu, koji godinama nema struje.

"Besim Mešić iz Budve ima svoj stan i nekad je bio ugledan čovjek, privatnik sve do gubitka djeteta, nakon čega je poslije izvjesnog vremena imao moždani udar. Od tada je invalid, pola tijela mu je paralizovano. Godinama već živi bez struje ,na petom spratu u zgradi bez lifta, tako nesposoban, bolestan, gladan, neuredan. Struju su mu ukinuli zbog neplaćanja, i već godinama je bez nje. Svake zime se smrzava, bojimo se da li će ovu zimu preživjeti. Možda bi mu život bio mnogo lakši i uredniji ako bi da imao struju i toplu vodu. Zar u 21 vijeku, u državi u sred Evrope , čovjek koji je invalid treba da živi bez struje i osnovnih uslova za život ?", navodi se u saopštenju Banke hrane

Čovjek nema novca da plaća struju, a nema novca ni za hranu. Da je riječ o dobrom čovjeku, navodi se da on često udomi još neke socijalne slučajeve u svom stanu, vjerovatno iz svoje muke zna što prolaze, saopštili su iz ove humanitarne organizacije.

"Kako živi na petom spratu zgrade koja nema lift, iako je invalid svaki dan sidje ide do grada, vjerovatno je to način da mu neko nešto da i da se ugrije tokom zime.Kasno tokom dana se vraće u stan a moramo napomenuti da mu treba 10 min da se sa petog sprata spusti do prizemlja zgrade",kazali su iz Banke Hrane .

Bonus video: