Konkurs za nagradu za filantropiju do subote

“Mogu da istaknem da i ove godine imamo nekoliko kandidata koji su se činjenjem za opšte dobro, pokazali kao pravi dobročinitelji iz zajednice,” saopštio je Anto Janković, menadžer programa filantropije u FAKT-u
69 pregleda 0 komentar(a)
Iskra, Foto: Represent
Iskra, Foto: Represent
Ažurirano: 28.10.2015. 09:31h

Konkurs za nagradu za filantropiju “Iskra”, koji je Fond za aktivno građanstvo (FAKT) raspisao početkom mjeseca, završava se u subotu.

“Konkurs je otvoren za pojedince, privredna društva, medije, nevladine organizacije, institucije i iseljenička udruženja koji su podržali neprofitne akcije za opšte dobro i izgradnju građanskog društva u Crnoj Gori. Oni se mogu prijaviti sami ili ih neko drugi može kandidovati,” navodi se u saopštenju.

Nagrade će biti uručene 4. decembra u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju.

“Mogu da istaknem da i ove godine imamo nekoliko kandidata koji su se činjenjem za opšte dobro, pokazali kao pravi dobročinitelji iz zajednice,” saopštio je Anto Janković, menadžer programa filantropije u FAKT-u.

Nagrada “Iskra” dodjeljuje se u četiri glavne i dvije specijalne kategorije: doprinos na nacionalnom nivou, doprinos lokalnoj zajednici, doprinos dijaspore i individualni doprinos. Konkurs je raspisan i za specijalno priznanje za medijski doprinos i specijalno priznanje za građanski doprinos opštem dobru.

“Broj pristiglih nominacija raste iz dana u dan. Najviše kandidatura imamo u kategoriji za građanski doprinos opštem dobru, mada nam iskustvo govori da će najveći broj nominacija stići posljednja dva dana konkursa,” naveo je Janković.

Žiri je sastavljen od predstavnika organizatora konkursa: Fonda za aktivno građanstvo, Uprave za dijasporu, Privredne komore, Ministarstva održivog razvoja i turizma, te profesora Ekonomskog fakulteta Saše Popovića i profesorice književnosti Božene Jelušić, koja predsjedava.

Bonus video: