Još se ne zna ko je ukrao bakarni krov sa zgrade CNP-a

Izvor “Vijesti” tvrdi da je ukradeno 700 kilograma bakra. Cijena kilograma bakra na podgoričkim stovarištima kreće se od 3,5 do 3,7 eura, zavisno od kvaliteta, a “divlji” otkupljivači ga plaćaju i do četiri eura po kilogramu
76 pregleda 2 komentar(a)
CNP, krov, Foto: Luka Zeković
CNP, krov, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.10.2015. 19:39h

U Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP) još ne znaju ko je i kako ukrao dio bakarnog krova sa njihove zgrade prije gotovo mjesec.

Tvrde da policija još istražuje krađu i da neće preduzimati nikakve mjere, dok se istraga ne završi.

Bivši direktor CNP-a Janko Ljumović kazao je ranije da je ukradena praktično petina ukupne bakrene površine krova.

Ljumović, kome je u međuvremenu istekao mandat, tada je kazao da će pokrenuti disciplinski postupak.

Novi direktor CNP-a još nije imenovan, pa, prema saznanjima, “Vijesti”, zbog toga nije pokrenut.

“Redovnim obilaskom krovnog prostora zgrade CNP-a od strane službe tehničkog održavanja... u susret predstojećih priprema za početak sezone ustanovljen je nestanak bakarne limene pokrivke. Istog dana podnešena je prijava Upravi policije, nakon čega je odmah izvršen uviđaj”, odgovoreno je tada “Vijestima iz CNP-a”.

Ni sada nije poznato kako su lopovi krajem septembra uspjeli neprimijećeno da ukradu bakarne ploče sa zgrade u strogom centru Podgorice.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, u CNP-u sumnjaju da bi sa nesvakidašnjom krađom mogli da budu povezani i radnici obezbjeđenja, jer je ograničen broj ljudi imao pristup krovu.

Prema nezvaničnim informacijama, lopovi su odnijeli oko 150 kvadratnih metara bakarnih ploča, koje su ukupno teške nekoliko stotina kilograma.

Izvor “Vijesti” tvrdi da je ukradeno 700 kilograma bakra.

Cijena kilograma bakra na podgoričkim stovarištima kreće se od 3,5 do 3,7 eura, zavisno od kvaliteta, a “divlji” otkupljivači ga plaćaju i do četiri eura po kilogramu.

Bonus video: