"Komovi" proslavili 40. rođendan

Planinarski klub “Komovi” osnovan je 1978. u sklopu Sekretarijata unutrašnjih poslova tadašnjeg Titograda, a 1998. je preregistrovan u gradsko društvo i otvoren za sve građane
106 pregleda 0 komentar(a)
Komovi, Foto: Ana Šljivić
Komovi, Foto: Ana Šljivić
Ažurirano: 26.11.2018. 09:47h

Planinarski klub “Komovi” iz Podgorice obilježio je 40 godina postojanja.

U okviru proslave jubileja svečanom akademijom u velikoj sali Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”, uz govore čelnika kluba, u umjetničkom programu nastupili su Folklorni ansambl KIC-a i kvartet “Kamerton”, a prikazan je i film “Komovi su ljubav i nešto više”.

Predstavljena je izložba fotografija pod nazivom “Staze, ljudi, predjeli”

Kako je saopšteno iz kluba, filmom “Komovi su ljubav i nešto više” željeli su da obuhvate svih 40 godina druženja i planinarenja, ali kroz jednu priču.

“Priču o prijateljstvu, ljubavi koja je ostvarena i srećna. Priču o jednoj velikoj porodici koja je kako godine prolaze brojnija jer sve je više ljudi koji se vraćaju prirodi, zelenilu, planini”.

Planinarski klub “Komovi” osnovan je 1978. u sklopu Sekretarijata unutrašnjih poslova tadašnjeg Titograda, a 1998. je preregistrovan u gradsko društvo i otvoren za sve građane.

Kako je kazao član kluba Ljubiša Nenezić klub je prevazišao grad, odnosno ima članove iz čitave Crne Gore, a planinari su osvojili sve vrhove u Crnoj Gori i učestvovali u brojnim usponima u inostranstvu.

“Planinari Komova su prepoznatljivi baš po druženju, osmjesima, dobrim ljudima, pa nam se film zasniva baš na njima. Obuhvatili smo sve generacije, i svi sagovornici imaju svoje razloge zašto su odabrali baš Komove”, saopštili su iz kluba.

Bonus video: