Policajac se hvalio da je "rastjerao bande zlotvora"

Nakon što je se društvenim mrežama masovno počela širiti njegova fotografija sa porukom, Popović je promijenio opis fotografije i stavio novu poruku: "profesionalno primijenio ovlašćenja"
524 pregleda 125 komentar(a)
Goran Popović, Foto: Facebook
Goran Popović, Foto: Facebook
Ažurirano: 25.10.2015. 17:05h

Pripadnik crnogorske policije Goran Popović sinoć se nakon protesta i nereda na svom Fejsbuk profilu pohvalio porukom: "rastjerali smo bande zlotvora".

Nakon što je se društvenim mrežama masovno počela širiti njegova fotografija sa porukom, Popović je promijenio opis fotografije i stavio novu poruku: "profesionalno primijenio ovlašćenja".

Potom se kasnije i osvrnuo na reakcije na društvenim mrežama. "Da sam napisao 50 knjiga poezije ne bih bio ovako popularan. Svi mi dijele sliku u uniformi, neki su oduševljeni profesionalno obavljenim zadatkom, a drugi ne umiju ništa drugo nego da pljuju. Nije bitno što vam neko kaže, već ko vam kaže. Takvi profili ličnosti i mentalni sklopovi sa mnom ne mogu da se izmjere ni pod razno", poručio je Popović preko facebooka.

On je napisao i da su mu stizale prijeteće poruke i najavio da će podnijeti prijave.

Popović je prije tri godine štrajkovao glađu ispred Uprave policije. Njemu je 2010. zbog dva teža disciplinska prekršaja uručeno rješenje o prestanku radnog odnosa nakon što je proveo 11 godina u policiji. U vrijeme kada je dobio otkaz na čelu policije bio je Veselin Veljović.

Dok je štrajkovao glađu, tvrdio je da je očekivao da ga tadašnji novi šef policije Božidar Vuksanović, u skladu sa svojim ingerencijama, vrati na posao.

Popović je takođe tvrdio da su razlozi njegovog otpuštanja nepostojeći, jer su mu "prekršaji namješteni".

On je tvrdio i da je prvi crnogorski policajac koji je pjesnik i objavio je dvije zbirke poezije.

Bonus video: