U Nikšiću uređivali šetalište "Vita Nikolića": Posađeno 12 sadnica jasena i čempresa

Cilj projekta, kako su istakli iz pomenutih NVO, je ukazivanje na značaj volonterizma kao najzastupljenije oblasti aktivizma, kao i animiranje šire društvene zajednice da se uključi u razne volonterske aktivnosti koje će doprinijeti boljitku zajednice
178 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 24.10.2015. 11:10h

Akcijom uređenja i pošumljavanja dijela šetališta "Vita Nikolića" u Nikšiću (preko puta stadiona OFK "Nikšić") NVO "Naša budućnost" i "Omladinski klub" obilježili su završetak projekta "Volonterizmom do veće uključenosti mladih".

U akciji, u kojoj je učestvovalo 40 omladinaca, posađeno je 12 sadnica jasena i čempresa i postavljena su četiri kreativna saobraćajno-ekološka znaka kojima žele da skrenu pažnju građanima na osnovna pravila ponašanja u prirodi.

Cilj projekta, kako su istakli iz pomenutih NVO, je ukazivanje na značaj volonterizma kao najzastupljenije oblasti aktivizma, kao i animiranje šire društvene zajednice da se uključi u razne volonterske aktivnosti koje će doprinijeti boljitku zajednice.

U sklopu pojekta, koji je podržan od Komisije za sufinansiranje projekata NVO Opštine Nikšić, organizovana su i dva dvodnevna treninga na kome je učestvovalo 30 mladih osoba.

Na treninzima su se razvile i neke nove ideje koje će "Naša budućnost" I "Omladinski klub" pokušati u budućnosti da realizuje.

Galerija

Bonus video: