Konjević: Lako ćemo sa onima koji prekrše zakon

Konjević je ocijenio da je, u prethodnih mjesec, crnogorska policija pokazala profesionalan odnos prema protestima DF-a
39 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Filip Roganović
Raško Konjević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.10.2015. 10:53h

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je da postoje operativna saznanja Uprave policije, o namjeri pojedinih ekstremističkih grupa iz regiona da na protestu DF-a u Podgorici napadnu policiju.

Konjević je poručio da će se državni organi lako odnijeti sa tim pojedincima u trenutku kada prekrše bilo koji zakon u Crnoj Gori.

"Oni ne mogu postići ništa od svojih namjera, jer u Crnoj Gori imamo institucije koje su jače od bilo kojeg pojedinca. Posebno od onih pojedinaca koji imaju ambiciju da ugroze ono što je ključna tekovina u ovoj državi, a to je da kroz mir i dijalog dalje jačamo naše institucije i politički sazrijevamo", kazao je Konjević u emisiji "Okvir" RTCG.

Konjević je ocijenio da je, u prethodnih mjesec, crnogorska policija pokazala profesionalan odnos prema protestima DF-a.

Policija je, kaže Konjević, sjutrašnji protest odobrila bez obzira na dešavanja u prethodnih desetak dana.

"Mi smo na urednu prijavu Demokratskog fronta na, kako su u prijavi naveli, mirno okupljanje sjutra veče, procijenili da je u pitanju njihovo temeljno ljudsko pravo i tako smo ga i odobrili. Naravno taj protest sjutra ima svoje izazove, ali vjerujem u odgovornost organizatora i kapacitete policije da sačuvaju mir na podgoričkim ulicama", poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Bonus video: