Učenici iz Ekonomske škole u finalu takmičenja u Milanu

Učešće na takmičenju inicijativa je Ministarstva nauke i Orena Farbera, predavača i popularizatora nauke iz Tel Aviva
84 pregleda 1 komentar(a)
Ekonomska škola, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ekonomska škola, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.10.2015. 10:16h

Učenici Ekonomske škole „Mirko Vešović“ Natalija Drekalović, Bogdan Laban i Altijana Šabotić će sa mentorkom Anom Đurović 27. oktobra na EXPO-u u Milanu predstaviti svoj rad - inovativne start-up ideje namijenjene starijim osobama.

Iz Ministarstva nauke je saopšteno da je tim Ekonomske škole dobio poziv od organizatora takmičenja - HYPE Youth Startup Foundation, da učestvuje na finalnom međunarodnom školskom takmičenju HYPE 2015, koje će se od 26. do 28. oktobra održati na EXPO-u u Milanu u okviru Izraelskog paviljona. Zadatak učenika je, kako je pojašnjeno, bio da osmisle biznis ideju i razrade biznis plan na temu „Mladi za stare“, inovativne start-up ideje namijenjene starijim osobama.

“HYPE takmičenje je bilo izuzetno konkurentno, i na njemu je učestvovalo 36 škola iz raznih zemalja svijeta. Učenici škole „Mirko Vešović“ našli su se među najboljih šest. Rad se sastojao od petominutnog filma i prezentacije”, navodi se u saopštenju.

Finalno HYPE takmičenje će, kako je saopšteno, omogućiti umrežavanje međunarodnih školskih timova, koji će na licu mjesta prezentovati svoje ideje pred mnogim poznatim preduzetnicima, investitorima i svim drugim posjetiocima na jednoj od najvećih svjetskih izložbi EXPO.

Učešće na takmičenju inicijativa je Ministarstva nauke i Orena Farbera, predavača i popularizatora nauke iz Tel Aviva.

Putne troškove i boravak učenika u Milanu finansijski su podržali Ministarstvo nauke, Ministarstvo prosvjete i Centar za stručno obrazovanje.

Bonus video: