Sindikat medija: Odgovorni u medijima da u subotu preuzmu prsluke

Camović je navela da im je u Sindikatu drago što je MUP podržao njihov predlog i u vrlo kratkom roku obezbjedio prsluke.”Iako, kada smo govorili o toj ideji, nijesmo imali na umu to kao obavezu države već poslodavaca koji šalju novinarske ekipe na teren”
4 komentar(a)
Marijana Camović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Marijana Camović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.10.2015. 14:45h

Sindikat medija pozdravio je odluku Ministarstva unutrašnjih poslova da za novinare, fotoreportere i snimatelje obezbjedi posebne prsluke koje će moći da koriste na predstojećem protestu.

Predsjednica Sindikata, Marijana Camović, kazala je da je preduslov za uspjeh cijele akcije savjesno postupanje medija i prepoznavanje značaja ideje.

“Zbog toga i očekujemo i apelujemo na odgovorne u medijima da sjutra pođu i preuzmu prsluke i da koleginicama i kolegama njihovo nošenje postane navika prilikom praćenja događaja sličnim onom koji će se desiti u subotu”, rekla je ona agenciji MINA.

Camović je navela da im je u Sindikatu drago što je MUP podržao njihov predlog i u vrlo kratkom roku obezbjedio prsluke.”Iako, kada smo govorili o toj ideji, nijesmo imali na umu to kao obavezu države već poslodavaca koji šalju novinarske ekipe na teren”.

Ona smatra da će na taj način biti povećana bezbjednost zaposlenih u medijima koji izvještavaju sa događaja ali i olakšan posao policajcima koji neće imati dilemu i lako će razlikovati novinare na zadatku od ostalih okupljenih građana.

“MUP je medije poštedio troška, a najmanje što sami mediji mogu da urade je da uoče dobru namjeru i MUP-a i SMCG i dozvole realizaciju ove ideje”, zaključila je Camović.

Ovaj članak je napravljen u okviru partnerstva sa Monitoringom Balkana i Kavkaza (Osservatorio Balcani e Caucaso) za potrebe Evropskog centra za slobodu štampe i medija (ECPMF), a koji sufinansira Evropska komisija.

Sadržaj ovog članka je isključivo odgovornost “Vijesti”, i ni na koji način se ne može interpretirati kao stav Evropske unije.

Bonus video: