Amaterski film nikšićkog maturanta proglašen za najbolji

Filmski konkurs za mlade amatere prvi put je organizovan prošle godine
130 pregleda 0 komentar(a)
takmičenje KRIK, Foto: Privatna arhiva
takmičenje KRIK, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.11.2018. 09:30h

Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja u amaterskom filmskom stvaralaštvu za mlade „Krik“, koje je organizovala NVO “ODA” uz podršku Agencije za lokalnu demokratiju, je Petar Džaković, maturant Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Nikšića.

Njegov film pod nazivom „Pokušaj“, po ocjeni tročlanog žirija u sastavu Gordana Mićunović, Miloš Zvicer i Dalibor Peković, najbolji je od pet pristiglih. Petar je nagrađen sa 200 eura, a tema ovogodišnjeg konkursa bila je građanski aktivizam mladih.

“Filmovi su trebali da prikažu kako mladi vide građanski aktivizam, na koji način zajednički rješavaju probleme u zajednici, kako prevazilaze prepreke u društvu radi ispunjenja njihovih ciljeva. Prijavilo se pet takmičara, četvoro iz Nikšića, dok je jedan film iz Petrovca”, kazao je Darko Daković, direktor NVO “ODA”.

Kerim Međedović, iz Agencije za lokalnu demokratiju, podsjetio je da je filmski konkurs za mlade amatere prvi put organizovan prošle godine.

“Kroz ovakve projekte želimo da uključimo mlade da iskažu svoje mišljenje na lijep i kreativan način, ali i da pošaljemo poruku i utičemo na dešavanja u društvu”, poručio je Međedović.

Bonus video: