Mijajlović će na sud i zbog otpremnina

RCUD koji je u postupku gašenja, jer ga nasljeđuje istoimeno privredno preduzeće u vlasništvu države, ranije su tužili dvojica ronilaca i deminera, zbog neisplaćenih zarada za posao deminiranja u Bugarskoj
74 pregleda 8 komentar(a)
Veselin Mijajlović, Foto: Arhiva Vijesti
Veselin Mijajlović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.10.2015. 19:44h

Četvoro bivših radnika podnijelo je tužbu protiv “Regionalnog centra za obuku ronilaca za podvodno razminiranje, pružanje pomoći, spasavanje i kontrolu na moru” (RCUD) iz Bijele, zbog neisplaćenih otpremnina.

RCUD koji je u postupku gašenja, jer ga nasljeđuje istoimeno privredno preduzeće u vlasništvu države, ranije su tužili dvojica ronilaca i deminera, zbog neisplaćenih zarada za posao deminiranja u Bugarskoj.

Šestoro radnika RCUD-a, zaposlenih u hotelu “Park” koji je desetak godina koristilo preduzeće na čijem čelu je od osnivanja Veselin Mijajlović , dobilo je otkaze 15. juna, nakon prodaje hotela kompaniji “Carine” iz Podgorice.

Mijajlović je prethodno 3. juna sa izvršnim direktorom “Carina” Čedomirom Popovićem potpisao “Sporazum o preuzimanju zaposlenih”, kojim je, u skladu sa ugovorom između “Carina” i Vlade o prodaji hotela, podgorička kompanija obavezana da “iz RCUD-a preuzme šest zaposlenih, u radni odnos na određeno vrijeme”.

RCUD se obavezao da svojim bivšim zaposlenima isplati otpremnine.

Iako su im radne knjižice u RCUD-u zaključene još 15. juna, bivši radnici, od kojih su neki u veoma teškom materijalnom položaju, do danas nisu dobili ni cent.

Zastupnik radnika Dalibor Todorović 29. septembra je Osnovnom sudu u Herceg Novom podnio tužbu protiv RCUD-a, kojom traži isplatu otpremnina, uz pripadajuće kamate. Todorović tvrdi da je nedjelju ranije Mijajloviću poslao “posljednju opomenu pred utuženje”.

Mijajlović , kao ni članovi Upravnog odbora RCUD-a Valentina Radulović-Šćepanović, Nataša Pešić, Abid Crnovršanin i Vladan Radonjić nijesu odgovorili na pitanja zašto do sada nijesu isplatili zakonom i Sporazumom sa “Carinama” predviđene otpremnine, da li se i kada ta isplata može očekivati i ko će snositi odgovornost ako sud presudi u korist otpuštenih radnika.

Bonus video: