Učenici Ekonomske škole među šest najboljih na svijetu

Zadatak učenika bio je da osmisle biznis ideju i razrade biznis plan na temu „Mladi za stare“
76 pregleda 3 komentar(a)
Ekonomska škola "Mirko Vešović", Foto: Luka Zeković
Ekonomska škola "Mirko Vešović", Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.10.2015. 11:20h

Učenici podgoričke srednje ekonomske škole „Mirko Vešović“ našli su se među šest najboljih na svijetu u kreiranju inovativne start-up ideje.

Oni su dobili poziv od strane organizatora takmičenja - HYPE Youth Startup Foundation - da učestvuju na finalnom međunarodnom školskom takmičenju HYPE 2015, koje će se od 26-28. oktobra održati na EXPO-u u Milanu.

Zadatak učenika bio je da osmisle biznis ideju i razrade biznis plan na temu „Mladi za stare“, inovativne start-up ideje namijenjene starijim osobama. HYPE takmičenje je bilo izuzetno konkurentno, i na njemu je učestvovalo 36 škola iz raznih zemalja svijeta.

Rad se sastojao od petominutnog filma i prezentacije, a tim škole - Natalija Drekalović, Bogdan Laban i Altijana Šabotić - će zajedno sa svojom mentorkom, nastavnicom Ana Đurović otputovati za Milano, gdje će 27. oktobra svoj rad predstaviti zajedno sa ostalim finalistima - školskim timovima iz SAD-a, Italije, Izraela, Rumunije i Makedonije.

Finalno HYPE takmičenje omogućiće umrežavanje međunarodnih školskih timova, koji će na licu mjesta prezentovati svoje ideje pred mnogim poznatim preduzetnicima, investitorima i svim drugim posjetiocima na jednoj od najvećih svjetskih izložbi EXPO, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Bonus video: