Zeković: Na protestima pojedinačni incidenti, bez brutalnosti policije

"Kao predsjednik Savjeta, na osnovu pritužbi koje sada imamo, teško da možemo reći da se radi o brutalnosti i represiji povodom svih ovih slučajeva"
79 pregleda 12 komentar(a)
protest DF, Foto: Boris Pejović
protest DF, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.10.2015. 14:45h

Tokom protesta je bilo slučajeva problematične primjene policijskih ovlašćenja, ali na osnovu dosadašnjih pritužbi, ne može se govoriti o brutalnosti i represiji, ocijenio je predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Zeković.

On je novinarima u parlamentu, nakon sjednice Savjeta, kazao da to Savjet ohrabruje građane da koriste date mehanizme i upućuju primjedbe kada ih imaju na postupanje policije.

"Za sada imaju samo par pritužbi, tako da u tom kontekstu ne stoje ocjene o policijskoj represiji i brutalnosti", kazao je Zeković.

Upitan da li na osnovu malo pritužbi ocjenjuje da nije bilo brutalnosti, on je rekao da je to njegova lična ocjena.

"Kao predsjednik Savjeta, na osnovu pritužbi koje sada imamo, teško da možemo reći da se radi o brutalnosti i represiji povodom svih ovih slučajeva".

"Naravno,izgleda da ima slučajeva problematične primjene policijskih ovlašćenja, ali to bi bilo u ovom trenutku. Ne mogu reći generalno, jer će možda biti još pritužbi, u ovom trenutku mogu reći da se radi o pojedinačnim incidentima", poručio je Zeković.

Bonus video: