Službenik CBCG tvrdi da je žrtva Žugićeve odmazde

Pravnica CBCG Mirjana Ivezić tvrdi da je tužba neosnovana, a da tužilac nije dokazao da je diskriminisan
383 pregleda 8 komentar(a)
Radoje Žugić, Foto: Filip Roganović
Radoje Žugić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.11.2018. 20:19h

Službenik Centralne banke (CBCG) Ivan Jović tvrdi da je žrtva revanšizma guvernera Radoja Žugića prema bivšem direktoru jednog od sektora u banci Idrizu Ćetkoviću.

On je to saopštio tokom jučerašnjeg ročišta u podgoričkom Osnovnom sudu.

Jović je tužio ovu finansijsku instituciju zbog navodne diskriminacije i nezakonitog raspoređivanja na drugo radno mjesto.

U tužbi traži da se ponište aneksi ugovora o radu, postavi na radno mjesto koje odgovara njegovoj stručnoj spremi i godinama iskustva i da mu se isplati nepunih 2.200 naknade materijalne i 2.000 eura nematerijalne štete sa pripadajućim kamatama.

Međutim, pravnica CBCG Mirjana Ivezić tvrdi da je tužba neosnovana, a da tužilac nije dokazao da je diskriminisan u odnosu na bilo kog zaposlenog u toj instituciji, te da “koeficijent za radno mjesto na koje je raspoređen ne može predstavljati osnov diskriminacije jer se u tom slučaju on određuje u skladu sa složenošću poslova”.

Dodala je i da je proizvoljna ocjena Jovića da je kolateralna šteta u sukobi dvojice visokih zvaničnika te institucije.

“Budući da sukoba između gospodina Žugića i Ćetkovića nikada nije ni bilo, već da je gospodin Ćetković na sopstveni zahtjev prebačen na drugo mjesto a zatim je na njegov vlastiti zahtjev istom i prestao radni odnos sa naknadom od preko 40.000 eura”, kazala je Ivezić, stoji u zapisniku u koji su “Vijesti” imal uvid.

Jović je istakao da svi zaposleni, čiji su personalni dosijei juče sudu predstavljeni kao dokaz, nijesu bili više kvalifikovani od njega, ali su raspoređeni na bolja radna mjesta.

Sud će donijeti presudu 28. decembra.

Bonus video: