Kuljača dopisom podnio ostavku

Kuljača je pet godina bio na čelu Turističke organizacije, a mjesečno je po tom osnovu primao 1.054 eura
124 pregleda 19 komentar(a)
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.10.2015. 05:31h

Rajko Kuljača podnio je juče neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Izvršnog odbora Turističke organizacije Budva.

Na vanrednoj sjednici Skupštine, članovi TO jednoglasno su usvojili odluku bivšeg gradonačelnika Budve.

Svjedok saradnik u tri tužilačke afere koje se vode protiv budvanskih opštinskih funkcionera, dostavio je pisanu ostavku o čemu je Skupštinu obavijestio predsjedavajući, predsjednik Opštine Srđa Popović.

“Član Izvršnog odbora Rajko Kuljača, dopisom je podnio ostavku na mjesto predsjednika Izvršnog odbora. U pitanju je njegov lični čin, kako je naveo u pismenoj ostavci“, kazao je Popović.

Kuljača je na toj poziciji bio punih pet i po godina - jedan cijeli mandat, a prije godinu i po ponovo je izabran.

Za profesionalno angažovanje na čelu Turističke organizacije primao je platu od 1.054 eura, kako se navodi u njegovom imovinskom kartonu.

Skupština TO juče je i usvojila predlog članice - Hotelske grupe Budvanska rivijera, da se kao član Izvršnog odbora imenuje Milan Tičić.

Na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora, biće izabran novi predsjednik tog tijela, koje rukovodi najjačom lokalnom turističkom organizacijom u Crnoj Gori, čiji je godišnji budžet gotovo dva miliona eura...

Skupština TO juče je jednoglasno usvojila i Izmjene i dopune finansijskog plana za 2015. godinu, nakon što je budžet „probijen“ za gotovo 400.000 eura koliko je više naplaćeno boravišne takse.

Obrazlažući izmjene, direktorka TO Budva Jelena Rađenović kazala da je od prvobitno projektovanih 950.000 ostvareno 1.350.000 eura prihoda od boravišne takse, što je povećanje od 36 odsto.

“Time je finansijski plan za ovu godinu povećan sa predviđenih 1.530.000 na 1.910.000 eura. To znači da je povećanje za 20 odsto u odnosu na prvobitni plan. Trudili smo se da ovaj ostvareni primitak namjenski rasporedimo na povećanje ključnih grupacija izdataka. Tako će izdaci za reklamne i propagandne aktivnosti, povećanje kvaliteta turističke ponude i oplemenjavanje turističkog proizvoda biti uvećani za 18.85 odsto, odnosno sa prvobitnih 530 na 630.000 eura. Kada je riječ o izdacima za kulturno-zabavne, sportske i ostale manifestacije biće uvećani za 5,46 odsto, sa 550.000 na 580.000 eura.

Najveće povećanje biće ostvareno kada je riječ o organizaciji javnog dočeka Nove godine i sa predviđenih 70.000, koliko smo bili planirali, biće izdvojeno 120.000 eura“, kazala je Rađenović.

Dodala je da zbog angažovanja čak 38 sezonska radnika, koji još rade u turističkim info biroima duž Budvanske rivijere, biće i povećani izdaci za zarade, sa predviđenih 315.000 na 400.000 eura.

Ona je pojasnila da se povećanje ne odnosi na plate za stalno zaposlene radnike, već da je u pitanju isplata zarada sezonskim radnicima.

Bonus video: