„Mansion Global“ o Luštici Bay: Zablistao dragulj Jadrana

“Projekat će se realizovati u nekoliko faza u toku nekoliko decenija i, kad bude dovršen, biće to potpuno novi grad”, piše “Mansion Global”
88 pregleda 6 komentar(a)
Luštica Bay, Foto: Luštica Bay
Luštica Bay, Foto: Luštica Bay
Ažurirano: 19.10.2015. 12:11h

Novi turistički grad Luštica Bay je među projektima koji su prvi odredili Crnu Goru kao potencijalnog suparnika luksuznim vrhunskim destinacijama kao što je Sardinija i francuska rivijera - smatra renomirana digitalna destinacija “Mansion Global”.

Prema ocjeni ocjeni ove onlajn platforme, među sjajnim novim projektima je Luštica Bay - novi rezidencijalni centar zasnovan kao grad, a koji egipatrsko-švajcarska kompanija “Orascom” gradi na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.

“Projekat će se realizovati u nekoliko faza u toku nekoliko decenija i, kad bude dovršen, biće to potpuno novi grad u Crnoj Gori sa stalnom populacijom od nekoliko hiljada stanovnika. Međunarodni investitori su već razgrabili stanove u vrijednosti od 51 mlion eura”, piše “Mansion Global”, a prenosi kompanija “Luštica Development” koja realizuje ovaj 1,1 milijardu eura vrijedan projekat. U tekstu pod naslovom “Dragulj Jadrana je zablistao”, autorka Kavita Mokha podsjeća da je Crna Gora često nazivana "Monte Karlo Jadrana".

“Crna Gora je poznata po svom zadivljujućem pejzažu, netaknutim primorjem sa živopisnim pogledima (naročito oko Bokokotorskog zaliva), kamenoj mletačkoj arhitekturi i istorijskim naslijeđem u mjestima kao što je Stari grad Kotor, mjesto svjetske baštine Unesco-a”, navodi Mokha.

Kako “Mansion Global” ocjenjuje, “malena balkanska država Crna Gora suočava se sa prilivom inostranih kupaca zbog razvoja ekskluzivnih projekata nekretnina, sa privlačnom ponudom koja varira od vrhunskih mjesta za život i odmor do zajednica pogodnih za jahte”.

“Na osnovu analize stanja nekretnina u Crnoj Gori koji je uradila agencija “Savills” (takozvani izvještaj “o drugim domovima''), u okviru zlatnog trougla između gradova Tivat, Kotor i Herceg Novi, trenutni i planirani razvojni projekti predviđaju da mogu da privuku nekih 2,4 milijarde. Uz hotele sa pet zvjezdica očekuje da to bude katalizator za ozbiljan rast na tržištu nekretnina”, zaključuje “Mansion Global”.

Ova premijum digitalna destinacija specijalizovana je za globalno povezivanje imućnih kupaca nekretnina sa prestižnom imovinom širom svijeta, kroz relevantne i blagovremene predloge.Luksuzni pregledi nekretnina se kombinuju sa globalnim analizama tržišta i relevantnim vijestima iz premijum izdanja poput “The Wall Street Journal” – sve u cilju da se korisnici osnaže pri donošenju informisanih odluka o kupovini nekretnina.

Bonus video: