Krivokapić: Svi koji smo bili na pravoj strani istorije duboko emotivno smo vezani za "Monitor"

"Samo izbrišite "Monitor" sa političko-društvene, medijske, scene u proteklih 25 godina i dobićete sliku crnila, jednoumnog medijskog tona diktiranog iz kabineta ratnohuškačkih i velikodržavnih projekata", kazao je Krivokapić
105 pregleda 27 komentar(a)
ranko krivokapić, Foto: Luka Zeković
ranko krivokapić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.10.2015. 09:06h

Nedjeljnik “Monitor” je perom stao pred mač prije četvrt vijeka u vremenu mraka, ponora i opšte društvene dekadencije, saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.

On je uputio čestitku osnivačima, urednicima, novinarima i čitaocima "Monitora" povodom 25 godina od objavljivanja prvog broja ovog nedjeljnika.

Prvi broj "Monitora" izašao je 19. oktobra 1990. godine.

"Tih godina oni koji su stajali rame uz rame čineći anti-ratni pokret su imali čime nahraniti dušu i crpiti energiju iz autorskih tekstova novinara "Monitora". Istorija nema dobre mjere za one koji spriječe velike štete. Samo izbrišite "Monitor" sa političko-društvene, medijske, scene u proteklih 25 godina i dobićete sliku crnila, jednoumnog medijskog tona diktiranog iz kabineta ratnohuškačkih i velikodržavnih projekata. Ni anti-ratnog pokreta ne bi bilo u toj snazi da nije bilo "Monitora". Svi mi koji smo bili na pravoj strani istorije duboko emotivno smo vezani za "Monitor". Vrijednosti koje smo tada branili građanska, nezavnisna i evroatlantska Crna Gora postaju istorijske pobjede Crne Gore", istakao je Krivokapić.

On je dodao da su se vremena promijenila i donijela nove izazove.

"Izvanjci su zavladali medijskim prostorom Crne Gore. I sada je, kao i tada, teško pročitati istinu, rijetkost je i profesionalni novinar. Onda su poslenici javne riječi bili na meti velikodržavlja i nacionalizma, danas su na meti korupcijskih klanova i sumnjivog krupnog kapitala. U želji da "Monitor" ostane trajna demokratska institucija evro-atlantske Crne Gore, duboko poštujući vašu borbu za slobodno i profesionalno novinarstvo, želim vam da vaša pera i kada pogriješe očuvaju vjeru u potpunu posvećenost "Monitora" slobodnoj, demokratskoj i socijalno pravednoj Crnoj Gori", piše u čestitki Krivokapića.

Bonus video: