Udruženje novinara Srbije osudilo napade na kolege u PG

"Za UNS je neprihvatljiva bilo kakva primjena sile bez razloga s obzirom na to da se Raičević nije opirao privođenju, a jasno je policiji dao na znanje da je novinar koji se nalazi na radnom zadatku", navodi se u saopštenju
152 pregleda 1 komentar(a)
Gojko Raičević hapšenje, Foto: Screenshot (YouTube)
Gojko Raičević hapšenje, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 18.10.2015. 15:17h

Udruženje novinara Srbije (UNS) izrazilo je danas protest zbog policijskog nasilja u Podgorici prema glavnom i odgovornom uredniku portala IN4S i članu UNS-a Gojku Raičeviću i zatražilo da se pokrene disciplinski postupak protiv policajca koji ga je udario s leđa.

"Za UNS je neprihvatljiva bilo kakva primjena sile bez razloga s obzirom na to da se Raičević nije opirao privođenju, a jasno je policiji dao na znanje da je novinar koji se nalazi na radnom zadatku. UNS traži da bude pokrenut disciplinski postupak protiv policajca koji je s leđa udario Gojka Raičevića", navodi se u saopštenju.

UNS je dodao da je Raičević juče prije podne priveden ispred Skupštine Crne Gore, dok je izvJeštavao u vrijeme kada je policija razbijala antivladine proteste.

U izjavi UNS-u, Raičević je rekao da policija njegovom snimatelju i njemu nije dozvolila da snima na protestu, pa je sa bezbJedne daljine nastavio da prati događaj.

Kako UNS navodi, kada je naišao poslanik Slaven Radunović i pokušao da prođe kroz policijski kordon, Raičević je prišao policajcu i skrenuo mu pažnju da je u pitanju narodni poslanik, a da je on novinar koji se nalazi na radnom zadatku.

"Ne obazirući se na te riječi, policajac je rekao da će ga uhapsiti, a prilikom ulaska u policijsko vozilo, jedan od prisutnih policajaca ga je udario s leđa u predio bubrega, nakon čega je Raičević izgubio ravnotežu i pao na koljeno", navodi se u saopštenju.

Poslije davanja izjave, Raičević je pušten.

Bonus video: