JPNPCG: Nabavke sprovodimo u skladu sa zakonom

151 pregleda 7 komentar(a)
nacionalni park Durmitor, Foto: Printscreen/nparkovi.me
nacionalni park Durmitor, Foto: Printscreen/nparkovi.me
Ažurirano: 26.11.2018. 13:24h

Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore reagovalo je na tekst "Mikić: Tender u preduzeću NP raspisan za radove koji su prethodno završeni".

Reagovanje prenosimo integralno

"Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore još jedan put u potpunosti odbacuje sve tvrdnje i navode kojima se dovodi u pitanje zakonitost sprovođenja javnih nabavki u ovom Javnom preduzeću. Ispravnost sprovođenja javnih nabavki u JPNPCG posebno potvrđuje upravo završena kontrola (26.11.2018. godine) koja se odnosi na javnu nabavku izvođenja radova na sanaciji krovova u NP Prokletije i NP Biogradska gora od strane Inspekcije za javne nabavke.

U tom pravcu u potpunosti odbacujemo i oštro osuđujemo iskontruisanu medijsku priču Građanskog pokreta URA u vezi sa ovom javnom nabavkom u JP, koja je plasirana u pojedinim medijima i potkrijepljena nekakvim fotografijama (20.11.2018.godine), kao i sve slične neprimjerene i netačne medijske izjave kojima se zakonitost i transparentnost procesa u ovom Javnom preduzeću dovodi u pitanje i postavlja u negativni kontekst.

Sve procedure postupaka javnih nabavki u Javnom preduzeću za nacionalne parkove Crne Gore sprovedene su i sprovode se u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama uz poštovanje svih važećih propisa koji regulišu ovu oblast, transparentne su i nalaze se na sajtu JPNPCG. Isto tako, ističemo da su procedure sprovođenja javnih nabavki u ovom Javnom preduzeću, kao što su i u drugim institucijama i organizacijama, predmet redovne kontrole od strane nadležnih državnih organa, da ih je tokom ove godine izvršeno ukupno tri (dvije kontrole Inspekcije za javne nabavke i 1 od strane Ministarstva održivog razvoja i turizma), te da su sve potvrdile ispravnost sprovođenja istih".

Bonus video: