Tatjana Jovović dekan Filološkog fakulteta

Jovovićeva je u oktobru 2016. izabrana u zvanje vanrednog profesora na Filološkom fakultetu i predaje predmete iz oblasti savremene ruske književnosti, ruske civilizacije, kulture i umjetnosti na Studijskom programu za ruski jezik i književnost
674 pregleda 3 komentar(a)
Tatjana Jovović, Foto: Privatna arhiva
Tatjana Jovović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.11.2018. 15:24h

Prof. dr Tatjana Jovović izabrana je za dekana Filološkog fakulteta u Nikšiću. Za nju je glasalo 39 članova Vijeća, 17 je bilo protiv, dok su dva listića bila nevažeća. Sjednici je prisustvovalo 58 od 65 članova Vijeća, a glasanje je bilo tajno.

„Kako je fakultet moje centralno i vjerovatno konačno profesionalno odredište, želim da se u tom okruženju osjećam udobno kao kod kuće i da radim za njegovo dobro kao što bih radila za dobrobit svoje kuće. Nikada ranije nisam bila dekan, pa ne mogu da dajem obećanja utemeljena na faktičkom stanju, jer nemam jasan pregled trenutne situacije, ali sam spremna da investiram svoje znanje, vrijeme i trud, i pokušam da uradim sve što bude u mojoj moći kako bi Filološki fakultet bio najbolje mjesto za sve svoje ljude“, poručila je Jovović prilikom obraćanja kolegama.

Jovovićeva je u oktobru 2016. izabrana u zvanje vanrednog profesora na Filološkom fakultetu i predaje predmete iz oblasti savremene ruske književnosti, ruske civilizacije, kulture i umjetnosti na Studijskom programu za ruski jezik i književnost.

Diplomirala je na Odsjeku za srpsko-hrvatski jezik i jugoslovenske književnosti, kao i na Odsjeku za ruski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Magistrirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu, gdje je i doktorirala.

Više puta studijski je boravila u Moskvi, u okviru CEEPUS programa, mjesec je provela na Karlovom univerzitetu u Pragu, jedan semestar na Univerzitetu Stenford u Kaliforniji. Učestvovala je na seminarima u Sankt-Peterburgu, Jerusalimu, Nici, kao i na međunarodnim naučnim konferencijama u Beogradu, Zagrebu, Lovranu, Granadi, Varšavi, Moskvi, Barseloni...

Član je Centra za studije i kontrolu kvaliteta.

Filološki fakultet je osnovan 2015. godine a funkciju dekana od tada obavljao je prof. dr Dragan Bogojević.

Bonus video: